fbpx

De ce afacerea ta are nevoie de un site cu responsive layout

Până acum vreo 2-3 ani tendința era să ai pe lângă site-ul clasic și o versiune mobilă a acestuia, care se încarcă ușor de pe telefonul mobil, de genul m.numesite.ro. Lucrul ăsta nu mai e suficient acum. Între timp au apărut o mulțime de gadgeturi cu acces la internet, ce au diverse rezoluții, iar conexiunile mobile la internet sunt tot mai bune, în curând vom ajunge să avem acces prin 4G pe mobil de la țară, din fundul curții.

În condițiile astea, nu mai e suficientă o versiune mobilă pentru site, ai nevoie de un site cu responsive layout, care se adaptează în funcție de rezoluția dispozitivului de pe care clienții tău intră pe site.

Vroiam să scriu un articol detaliat, dar mi-am amintit că am scris deja despre avantajele responsive layout pe blogul Advertica – De ce site-urile trebuie să fie optimizate pentru telefoane și tablete.

E important să rețineți că în 2012 la noi s-au vândut peste 1 milion de smartphone-uri, în 2013 estimările vorbesc de vreo 5 milioane, sunt deja 9,5 milioane de conexiuni active prin internet mobil, iar în ultimele 12 luni 7 milioane de persoane au intrat pe internet de pe mobil. Bonus, 200 de mii de tablete estimate a fi vândute anul ăsta, pe lângă cele 150 de mii vândute doar pe canalele oficiale anul trecut.

Gândiți-vă că mulți dintre clienții voștri intră acum pe site-ul vostru de pe tabletă sau telefon, dacă vă verificați traficul aflați cu siguranță procentele exacte, care s-ar putea să vă surprindă. După aceea mergeți pe themeid.com/responsive sau faceți clic pe imaginea de mai jos pentru a testa cum se vede site-ul vostru pe diverse dispozitive.

Responsive Design exemplu

Dacă vizitatorii se chinuie când intră pe site-ul vostru pentru a găsi informațiile necesare despre ceea ce vindeți, atunci cu siguranță pierdeți clienți și bani. De aceea trebuie să vă optimizați site-ul, să vă asigurați că arată bine indiferent de gadgetul de pe care este accesat, fie el laptop, PC, smartphone sau tabletă. La Advertica vă putem ajuta, oferim și servicii de creare site cu responsive layout.

Oricum ar fi, dacă e să faceți o investiție în site-ul vostru pe 2013, asigurați-vă că vizitatorii pot accesa rapid informațiile de pe site.

Recomandă

12 Comentarii

      • ah scuze, ai dreptate mai mult ma gandeam la ce se numeste “adaptive design” in fine un site care e si adaptat nu doar responsive ar trebui sa fie regula, pentru ca nu o sa citesc nicicand un site care redimensionat pt mobil arata jalnic cu titlul pe 3-4 randuri.. sau pozele sunt doar redimensionate. iar aplicatia aia face in ifremuri doar redimensionarea deci daca ai siteul facut special pentru mobil nu iti arata versiunea mobila pe care o vad userii

  1. Mi aduc aminte ca anul trecut citeam cateva articole care spuneau ca site-urile adaptate pentru mobil nu vor face prea mare valva. Cifrele de anul asta insa incep sa arate altceva. Firmele serioase de webdesign au inceput deja sa includa in serviciile oferite varianta “adaptive design”, cel putin din ce vad in jurul meu. Si din propria experienta de client, s-a intamplat sa nu mai intru pe un site pentru ca nu am putut sa-l vizitez atunci cand aveam nevoie si timp, de pe smartphone. Si aici se aplica regula generala: cu cat esti mai usor de gasit, cu atat ai sanse mai mari sa vinzi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *