De ce afacerea ta are nevoie de un site cu responsive layout

Până acum vreo 2-3 ani tendința era să ai pe lângă site-ul clasic și o versiune mobilă a acestuia, care se încarcă ușor de pe telefonul mobil, de genul m.numesite.ro. Lucrul ăsta nu mai e suficient acum. Între timp au apărut o mulțime de gadgeturi cu acces la internet, ce au diverse rezoluții, iar conexiunile mobile la internet sunt tot mai bune, în curând vom ajunge să avem acces prin 4G pe mobil de la țară, din fundul curții.

În condițiile astea, nu mai e suficientă o versiune mobilă pentru site, ai nevoie de un site cu responsive layout, care se adaptează în funcție de rezoluția dispozitivului de pe care clienții tău intră pe site.

Vroiam să scriu un articol detaliat, dar mi-am amintit că am scris deja despre avantajele responsive layout pe blogul Advertica – De ce site-urile trebuie să fie optimizate pentru telefoane și tablete.

E important să rețineți că în 2012 la noi s-au vândut peste 1 milion de smartphone-uri, în 2013 estimările vorbesc de vreo 5 milioane, sunt deja 9,5 milioane de conexiuni active prin internet mobil, iar în ultimele 12 luni 7 milioane de persoane au intrat pe internet de pe mobil. Bonus, 200 de mii de tablete estimate a fi vândute anul ăsta, pe lângă cele 150 de mii vândute doar pe canalele oficiale anul trecut.

Gândiți-vă că mulți dintre clienții voștri intră acum pe site-ul vostru de pe tabletă sau telefon, dacă vă verificați traficul aflați cu siguranță procentele exacte, care s-ar putea să vă surprindă. După aceea mergeți pe themeid.com/responsive sau faceți clic pe imaginea de mai jos pentru a testa cum se vede site-ul vostru pe diverse dispozitive.

Responsive Design exemplu

Dacă vizitatorii se chinuie când intră pe site-ul vostru pentru a găsi informațiile necesare despre ceea ce vindeți, atunci cu siguranță pierdeți clienți și bani. De aceea trebuie să vă optimizați site-ul, să vă asigurați că arată bine indiferent de gadgetul de pe care este accesat, fie el laptop, PC, smartphone sau tabletă. La Advertica vă putem ajuta, oferim și servicii de creare site cu responsive layout.

Oricum ar fi, dacă e să faceți o investiție în site-ul vostru pe 2013, asigurați-vă că vizitatorii pot accesa rapid informațiile de pe site.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

12
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Bucur
Vizitator

corect,absolut trebuie sa ai un site care se adapteaza la nevoiele clientilor…

paulpadurariu
Member

Eu foloseam: sudiopress.com/responsive/ – care se pare ca folosesc acelasi iframe ca si themeid.

paulpadurariu
Member

*www.studiopress.com/responsive/

Ergo
Vizitator
Ergo

cam inutila chestia aia, nu incarca responsive ci doar face redimensionare pentru pagina.

Vlad Caruseanu
Vizitator

Mi aduc aminte ca anul trecut citeam cateva articole care spuneau ca site-urile adaptate pentru mobil nu vor face prea mare valva. Cifrele de anul asta insa incep sa arate altceva. Firmele serioase de webdesign au inceput deja sa includa in serviciile oferite varianta “adaptive design”, cel putin din ce vad in jurul meu. Si din propria experienta de client, s-a intamplat sa nu mai intru pe un site pentru ca nu am putut sa-l vizitez atunci cand aveam nevoie si timp, de pe smartphone. Si aici se aplica regula generala: cu cat esti mai usor de gasit, cu atat… Citește tot »

trackback

[…] Toate site-urile importante vor fi optimizate pentru mobil. Fie că vorbim de site-uri cu responsive layout sau de versiuni dedicate pentru mobil, în 2014 nu va mai fi suficient să fii prezent online, va […]

trackback

[…] creezi o versiune dedicată pentru mobil a unui site sau să transformi site-ul tău într-unul cu responsive layout, dar dacă ești prezent pe internet pentru a vinde ceva și site-ul tău nu se vede ok de pe […]