fbpx

Da-uri și NU-uri în optimizarea pentru motoarele de căutare în 2013

Am fost surprins zilele trecute să discut cu mai mulți proprietari de site-uri care încă au impresia că tehnicile SEO de acum câțiva ani, cum ar fi înscrierea în directoare, includerea linkurilor pe cuvinte cheie în footer sau postarea de comentarii spam pe bloguri mai funcționează.

Da, bătălia pentru prima pagină e grea, mai ales că în medie 93% dintre cei care fac căutări pe Google aleg unul din primele rezultate afișate. Totuși, ținând cont de noile schimbări anunțate de Google care urmează să fie implementate, să nu vă mirați dacă site-ul vostru va scade în căutări.

Ce e de făcut? Realitatea este că soluțiile rapide nu mai funcționează. Pentru a avea un site relevant în continuare trebuie să investești în conținut de calitate, să te implici în social media (cine ar fi crezut…) și să te asiguri că site-ul tău este ușor de navigat și de folosit de către vizitatori.

Optimizarea pentru motoarele de căutare nu este strict specialitatea mea, dar cum la Advertica avem clienți pentru care ne ocupăm de imaginea lor online, trebuie să ne menținem mereu la curent cu noutățile și să aplicăm ceea ce funcționează, pentru a ne asigura că rezultatele de pe prima pagină Google sunt cele dorite.

Salvasem infograficul de mai jos în calculator mai demult, sintetizează perfect tehnicile care sunt recomandate și cele care sunt depășite, când vine vorba de SEO în 2013. Nu ar fi rău să îl puneți la bookmarks și să îl mai verificați atunci când cineva vă spune că vă poate duce pe primele poziții din Google într-o săptămână.

seo-checklist-complete-guide-infographic

Recomandă

9 Comentarii

 1. Salut Marius,

  Sunt foarte multe lucruri din materialul tau care inca nu se aplica pe .ro, de asemenea sunt foarte multe lucruri care nu se regasesc in materialul tau si pe care se pune foarte mult accentul cum ar fi: seo local, seo mobile, promovarea video, Rich Snippets sau Date Structurate, procentul de linkuri de pe bloguri ce promoveaza doar advertoriale etc.

  Este foarte important sa venim cu materiale si informatii ce se aplica pentru piata online din Romania.

  In rest informatii foarte utile.

  • Păi vino tu cu un articol adaptat pentru .ro, poți lăsa și link aici. Infograficul e cu indicatii generale, dacă vorbim de SEO local, optimizare pentru mobil sau video content deja intrăm pe nișe, unde recomandările diferă în funcție de site, publicul țintă etc.

 2. E fain infographicul – doar mici scapari cum ar metakeywords-ul dar e plin de invataturi pentru incepatori.
  Ideea principala este sa facem siteuri de calitate si sa cream relatii si cunostinte(nu linkbuilding).

  Te pup PA PA 😉 ca tre sa scriu si mine pe blog ceva astazi 🙂

 3. Acum am realizat ca pentru articolul acesta ai renuntat la sidebar – presupun din cauza imaginilor foarte mari. Bravo!

 4. Un infographic foarte util mai ales pentru incepatori. Din pacate pe forum-uri inca apar discutii care lauda inscrierea bulk in directoare si daca ar fi in directoare romanesti de calitate, tot ar fi una, dar inscrierea bulk in directoare straine pentru site-uri romanesti inca este privita ca o tehnica SEO musai de folosit.

 5. […] motoarele de căutare a evoluat mult, de la lansarea primului motor de căutare peână acum. Acum nu mai e suficient să ai un site cu conținut util, trebuie să actualizezi mereu conținutul, să te implici în social media, să fii atent la […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *