fbpx

Despre influența rețelelor sociale în offline

Sunt foarte tari reacțiile provocate de mesajele postate de polițistul Marian Godină pe pagina lui de Facebook, inclusiv controlul efectuat de Direcția de Control Intern a Politiei Romane la Brașov. Întâmplările au toate ingredientele unui film de succes, cu oameni corupți, șantaje și eroul care încearcă să schimbe sistemul de unul singur. Doar că e realitate, nu film.

Și singura concluzie care poate fi trasă este că toți șefii, șefuleți și politicienii de la noi încă nu își dau seama ce se întâmplă, nu realizează puterea rețelelor sociale, încă cred că internetul poate fi închis, altfel nu ar încerca să îl controleze, cum a încercat și Liviu Dragnea cu legea defăimării sociale până și-a luat-o în freză, inclusiv de la americani, pe lângă toate miștourile făcute la adresa lui pe internet.

Sper ca Godină să reziste presiunilor și să producă cu adevărat o schimbare în Poliție. De la postările lui depe Facebook începute în joacă a ajuns la o carte, iar acum de la carte a ajuns la o luptă cu sistemul, care vrea să își păstreze vechile obiceiuri. Presa aservită a încercat să îngroape subiectul, dar opinia publică, prin intermediul Facebook-ului, a făcut ca știrea să nu poată fi ignorată: Unui polițist i se bagă pumnul în gură pentru că spune adevărul!

Oricum, ce putem învăța din treaba asta este că adevărul nu mai poate fi controlat și manipulat prea ușor. Într-o epocă în care un singur om poate ajunge la zeci sau sute de mii de oameni printr-un simplu mesaj postat pe o rețea socială, e stupid să crezi că poți ascunde mizeria sub preș, sau că poți reacționa prin comunicate de presă, când adevărul e la un clic distanță.

Ca o chestie amuzantă, încă mai sunt politicieni care cred că ce s-a întâmplat cu Iohannis în 2014, de a fost ales președinte, sau ieșirile din stradă de anul trecut, toate astea sunt mâna americanilor, care au manipulat poporul cu ajutorul internetului. Știu, e stupid, dar unii încă cred asta, în loc să vadă realitatea, că internetul ajută oamenii să aibă o voce, să se adune în jurul unor idei, al adevărului. Săracii, nici nu știu ce urmează…

Recomandă

2 Comentarii

    • Da, dar dacă nu era episodul cu diaspora nu aveau catalizatorul necesar să mobilizeze tinerii care o ardeau aiurea pe Fb, așa au avut o justificare și o poziționare mai bună, David și Goliat.Teoretic PSD-ul avea președinția în buzunar dacă stăteau cuminți în banca lor, dar au trebuit ei să fie siguri că vor câștiga…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *