Folosiți sau nu adblockere?

Dacă ați pierdut ultima știre în războiul utilizatorilor de internet cu producătorii de conținut care vor să le bage reclame pe gât, ei bine, trebuie să știți că au apărut și soluțiile pentru a vedea conținutul ascuns de site-urile care detectau că folosești un adblocker și îți cereau să îl dezactivezi, dacă vrei să citești. Și distracția abia a început. Dar uitați aici cum s-a ajuns la nivelul actual.

Discuția nu e deloc simplă, și ambele părți au dreptate. Utilizatorii de internet pentru că vor să citească articole fără a fi stresați de zeci de bannere pe o singură pagină, dar și site-urile pentru că vor să monetizeze cumva conținutul creat, să trăiască și ele.

Problema a apărut atunci când costul pe afișare la bannere a scăzut foarte mult, deoarece utilizatorii nu mai făceau clic pe bannere, se obișnuiseră cu ele. În loc să găsească alte metode de monetizare producătorii de conținut, mă rog, o parte a lor a preferat să îngrămădească și mai multe bannere. Da, a apărut și native advertisingul, dar asta nu rezolvă problema.

Personal eu folosesc Adblock dacă vreau să intru pe un site care a uitat de regulile bunului simț. Nu mă deranjează un site sau un blog ce afișează bannere decente, care nu sunt agresive. Înțeleg că și creatorii de conținut trebuie să câștige cumva, dar nu suport mârlănia, nici măcar online.

Voi folosiți adblockere pentru a naviga pe internet și a scăpa de reclame? Avem și un sondaj. 🙂


Recomandă prietenilor!5
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Marius
Vizitator

Prefer sa vad cine si cum ma targeateaza. Nu folosesc niciun adblock, dar nici nu intru pe site-uri pline de reclame.

Florina
Vizitator
Florina

Am votat prima optiune, dar de fapt, ar fi trebuit sa votez doar Desktop (optiune care nu era disponibila in sondaj) … nu-mi amintesc sa-l fi pus si pe mobil … sau s-a instalat automat cand am setat pt Desktop?

Adi
Vizitator

Folosesc numai pe desktop însă chiar și atunci când nu o fac, oricât de puține bannere ar fi, tot nu dau click pe ele. Niciodată. 😀