fbpx

Revolutia online: de unde te informezi?

Internetul a inceput sa acapareze, incet incet, toate aspectele vietii noastre. De la cumparaturi online, vizionarea de filme sau ascultarea melodiilor preferate pana la relationarea cu prietenii nostri. Multi putem spune ca avem vieti online mult mai active decat viata offline, desi suna ciudat!

Dar cum era inainte? Atunci cand Internetul era doar o poveste frumoasa de care auzeam la televizor sau citeam prin ziare? Atunci cand aparusera si la noi primele calculatoare, iar rudele care scapau prin afara veneau cu un CD si spuneau ca ne-au adus Internet.

La inceput ziarele faceau legea. Ele aveau puterea, ele transmiteau primele informatiile. A urmat radioul, care avea avantajul de a raspandi stirile mult mai rapid, pe o arie mai mare de acoperire. Televiziunea a revolutionat totul, atunci cand imaginea si sunetul au ajuns sa lucreze impreuna, pentru a ne “corupe” sa petrecem timpul in fata acelei cutii dreptunghiulare.

In schib, Internetul a modificat lumea asa cum o stiam, si de atunci nimic nu mai e la fel. Unii s-au adaptat tendintelor, altii au ramas reticenti la noile tehnologii. Eu personal ma informez in proportie de 95% exclusiv din mediul online, mai ales de pe bloguri si site-uri de stiri care au trecut la web 2.0 ( continut updatat rapid, video… ). Pentru ca aici apar cel mai rapid stirile, noutatile pe care le vedem maine la TV sau le auzim la radio, si care apar dupa doua zile in ziare. Asta e realitatea, balanta puterii se schimba. Iar informatia asta reprezinta, putere!

Partea cea mai buna e ca in zilele noastre, accesul la informatie e liber. Singuri decidem daca folosim ziarele, radioul, televiziunea, presa online sau blogurile pentru a ne informa! Tu ce folosesti? Am pus mai jos un sondaj cu raspunsuri multiple, la care puteti raspunde.

Recomandă

7 Comentarii

  1. Macar in cazul nostru exista informare. E trist sa vezi ca o resursa atat de puternica asa cum e Internetul nu este folosita cum trebuie. Mai ales de tineri care pot invata atat de usor. Vad un numar foarte mare de studenti de exemplu care isi petrec timpul pe Internet doar pe Messenger sau Hi5. Te lasa masca, mai ales cand ii spui de vreun site de stiri si face o fata super ciudata ca si cum “Ce imi trebuie mie asa ceva?”.

    Imi aduc aminte de o intamplare de acum cativa ani. Aveam o discutie cu un nene care isi deschisese nu de mult o firma de consultanta in Brasov. Tipu era cam taran si nu prea avea treaba cu afacerile. Si l-am intrebat de unde isi ia informatia pentru serviciile lui. Si mi-a raspuns foarte mandru de el: “Pai cand caut ceva intru pe Google si dau search acolo”. Omu avea macar bunavointa, chiar daca nu le avea cu businessul, chiar daca avea o varsta inaintata, chiar daca era nou in domeniu.

    M-am obisnuit atat de tare cu Internetul, incat ma simt total neinformata daca nu citesc presa si blogurile intr-o zi. E o resursa gratuita si super utila pe care ar trebui sa o utilezeze toata lumea cu cap.

  2. Aseara imi scriam lucrarea de licenta si imi imaginam, defapt incercam sa imi imaginez cum ar fi lumea de astazi fara Internet… fara ebay, fara amazon…fara Google in special :), graoznica

  3. La fel cum alegerea cartilor e un lucru ce tine de cultura a cartilor la fel si alegerea surselor de informare de pe net tine de o cultura a internetului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *