fbpx

RIUF ajunge pe 22 martie la Iași. Aviz studenților dornici de studii în străinătate

Acum ceva timp un prieten îmi povestea că deja s-a interesat pentru fețita lui de o grădiniță unde poate să învețe germana, pentru la anul. Când l-am întrebat de ce germana, în condițiile în care toți învață engleza, a zis că tocmai de aia, vrea să îi asigure copilului un avantaj și vrea să o pregătească pentru ca atunci când va fi mare, să poată emigra mai ușor, dacă dorește.

Într-un fel mă gândesc că e trist, am ajuns să ne pregătim copiii încă de mici pentru a emigra în afară, dar pe de altă parte e logic să sperăm la ce e mai bun pentru ei, iar dacă viitorul nu pare roz în România, măcar să îi pregătim pentru un viitor roz în altă țară.

Am făcut paranteza asta pentru a explica de ce sunt bune studiile, atât în țară cât și în afară. Studiile îți oferă avantaje, îți oferă deschidere, îți oferă oportunități. De aia zic eu că dacă sunteți studenți și aveți treabă prin orasul Iasi pe 22 martie ar fi bine să treceți pe la RIUF, cel mai mare târg de universități, care va avea loc la Hotel Unirea între orele 10-18.

La târgul care a ajuns la a zecea ediție aveți ocazia să vă întâlniți cu reprezentanţii a 30 de universităţi internaţionale (Belgia, Marea Britanie, Suedia, Olanda, Germania, Franța, Elveţia, Danemarca) şi din România (Univ. „Al. I. Cuza”, Univ. de Medicină și Farmacie, Univ. „Petre Andrei”). Veți putea discuta personal cu ei despre studiile în străinătate, cât costă ele, cum pot fi finanțate și ce oportunități ați avea după absolvire, iar dacă sunteți interesați puteți participa la workshop-urile dedicate. Bonus cică se organizează și tombole.

Mai multe detalii despre RIUF 2012 Iași găsiți pe www.riuf.ro. Dacă eu aș fi acum student m-aș duce la târg, fie și numai pentru a afla mai multe despre oportunitățile de studii.

Recomandă

3 Comentarii

  1. Anul trecut am fost si eu, a fost o experienta interesanta, chiar daca nu aveam de gand sa plec afara la studii.

  2. O initiativa deja cu traditie de la Educativa. Dar dupa 10 editii sper ca vor lucra mai mult cu tinerii care deja au plecat. E greu sa te informezi singur intr-o tara noua. Sunt multe pe capul tau si singurul ajutor il primesti doar de la alti studenti care au experimentat pe pielea lor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *