fbpx

Studiile confirmă ce știam deja – românii sunt invidioși

Studiile confirmă ceea ce eu zic de mult, noi ca popor suntem invidioși pe cei din jurul nostru, dar nu invidioși la modul Cum fac să ajung și eu să trăiesc mai bine, ci doar așa, ca să avem ocupație. Dacă aveți putin timp să aruncați o privire pe concluziile studiului realizat de GFK în mai 2018 pe 500 de români din mediul urban. Patru din cinci români sunt predispuși să invidieze statutul sau stilul de viață al cunoscuților sau colegilor lor.

Mulți visăm la bani, vrem un trai mai decent, dar nu toți suntem dispuși să tragem pentru el.

Fiți atenți la asta:

80% dintre intervievați sunt încercați de un sentiment negativ când trebuie să își evalueze propria situație profesională sau familială. 58% au spus că simt ostilitate față de oamenii pe care îi invidiază. 59% au spus că și-ar dori ca persoanele pe care le invidiază să își piardă avantajele. 43% au spus că invidia îi motivează să-și realizeze obiectivele.

Cu alte cuvinte, ne uitămn cu invidie la cei care o duc mai bine ca noi, ba chiar cu ură uneori, le dorim răul celor ce au o casă sau o mașină mai bună. Știm că viața noastră sau jobul nostru e de rahat uneori, dar abia 43% folosim invidia asta pe ceilalți la modul constructiv, pentru a ne atinge niște obiective, pentru a trage mai tare.

Cât de invidioși suntem? Păi cam atât:

  • 80% dintre români invidiază situația profesională a unor colegi de serviciu.
  • 76% invidiază stilul de viață al cunoscuților.
  • 48% invidiază posesiunile materiale obținute de prieteni.
  • 16% invidiază reușitele copiilor unor persoane din propriul anturaj.

Sigur sunt și alte popoare invidioase, nu suntem noi cei mai răi de pe planetă, dar eu am senzația că pe români îi freacă prea mult grija față de cât de bine o duc cei din jurul lor, în loc să se uite în propria ogradă și să se întrebe ce pot face pentru a schimba ceva în bine. Problema nu e invidia, ci cum o folosești pentru a te ridica mai sus.

Noi doar suntem invidioși și atât. Mai bine să îi învidiem pe ceilalți, să dăm vina pe stat, guvern, societate, primar, Dumnezeu, familie, vecini, oricine altcineva, doar să nu fie vina noastră că o ducem prost.

Greșesc?

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *