fbpx

A picat Romarg

Romarg a fost picat aseară timp de câteva ore. Credeam că problema s-a rezolvat, dar azi multe din site-urile găzduite la ei sunt iar continuare picate. Pe pagina de Facebook nu au comunicat nimic, dar dacă intrați pe pe status.romarg.com vedeți că actualizează situația în timp real.

Ieri spuneau că serverele DNS ROMARG au fost ținta unui atac de tip DDOS și au rezolvat problema, dar atacul continuă și azi. Ne afectează și pe noi situația la agenție, avem mai mulți clienți cu site-uri și magazine online găzduite la ei, pe servere shared sau dedicate.

Romarg are sediul și data serverele in Romania, au vechime mare pe piața de hosting și oferă servicii și suport bun, chiar dacă prețurile sunt un pic mai mari. Sunt printre cei mai cunoscuți furnizori de găzduire web și registrari de domenii de la noi.

Nefunctionalitate DNS
Resolved – In cursul serii de 25.01.2021 intre orele 18.01 si 18.56 serverele DNS ROMARG au fost tinta unui atac de tip DDOS. Acest atac este ultimul dintr-o serie de 784 atacuri indreptate spre infrastructura ROMARG, fie ca vorbim de atacuri adresa clientilor nostri fie la adresa infrastructurii critice a data center-ului, de la 1 Ianuarie, 2021.

Desi celelalte 783 de atacuri au fost mitigate cu succes fara efecte asupra functionarii serviciilor noastre, acest al 784 atac ne-a surprins exact in momentul in care echipamentele care asigura protectia serverelor DNS din data center faceau obiectul unei lucrari de mentenanta premergatoare unor lucrari de upgrade a infrastructurii critice.

Colegii nostri au lucrat contra timp pentru ca echipamentele de protectie sa redevina operationale, iar imediat ce atacul a fost mitigat, serverele DNS au fost accesibile astfel ca site-urile dar si serviciile de email au redevenit si ele accesibile.

De mentionat, ca in perioada de downtime serverele au fost complet functionale nu s-au inregistrat probleme de accesibilitate la nivelul cumunicarii IP serverele fiind up si functionale.

Analizam in continuare acest incident pentru a lua pe viitor cele mai bune masuri de izolare a atacurilor.

Ne pare rau pentru aceasta situatie si va asiguram ca depunem toate eforturile tehnice pentru a asigura functionarea neintrerupta 24/7/365 a serviciilor noastre.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *