fbpx

Un sistem bun cu router wireless mesh – TP-Link Deco M4

Dacă ați început 2021 cu mult elan și una din rezoluții e să aveți internet mai bun în casă s-ar putea să aveți nevoie de un sistem mesh, adică mai multe unități amplasate prin casă, care oferă internet prin WiFi cu semnal bun și stabil peste tot, fără fire. La concluzia asta am ajuns și eu, am luat în decembrie un TP-Link Deco M4 cu două unități, e la un preț foarte bun, în jur de 350 lei pe eMag sau evoMag.

Aveam deja Fiberlink 500 de la RDS, routerul anterior era și el ok, un Archer C2, tot de la TP-Link. Teoretic pentru un apartament cu 3 camere ar fi trebuit să fie suficient, practic am pereți groși din beton prin casă care blochează semnalul, și în dormitoare internetul mergea greoi, cu întreruperi, mai ales pe apeluri video sau Netflix se simțea. Extenderele WiFi nu își fac treaba, deci am ajuns la mesh.

Eu am cumpărat Deco M4 de la Altex, în decembrie costa 340 lei la comenzi pe site și era pe stoc la un magazin de lângă mine, acum e 350 de lei și la ei, dar dacă vreți livrare rapidă cred că ieșiți mai ok cu eMag și livrare la easybox.

Avantaje sistem mesh TP-Link Deco M4:

  • Preț foarte ok, m-am uitat pe specificații și în banii ăștia nu am văzut ceva mai bun, de la un brand specializat.
  • puteți adăuga mai multe unități pe viitor, momentan eu am pus routerul principal în sufragerie, conectat la fibra optică, și a doua unitate în dormitor, semnalul e stabil peste tot, ar trebui să acopere peste 140 mp.
  • instalare rapidă, nu necesită cunoștințe de specialitate, doar instalați aplicația dedicată pe telefon, conectați unitatea principală la internet și vă ghidează asistentul de configurare.
  • sistemul generează o singură rețea WiFi, routerul face automat comutarea între 5 GHz și 2,4 GHz, în funcție de dispozitiv.
  • Capacitatea wireless totală este de 1200 Mbps, 867 Mbps pe 5 GHz și 300 Mbps pe 2,4 GHz.

Aveți mai jos rezultatele testelor cu routerul vechi și TP-Link Deco M4, în camera unde aveam cel mai slab semnal. Nu m-am complicat cu teste detaliate, are Radu un articol detaliat, pe lângă pagina de prezentare de pe site-ul oficial.

Sunt mai multe opțiuni prin aplicația de la TP Link, inclusiv control parental pentru telefoanele sau laptopurile copiilor, sau acordarea de bandă cu prioritate pentru anumite dispozitive conectate.

Eu sunt mulțumit că internetul prin WiFi e stabil acum și am semnal peste tot. deci vă recomand TP-Link Deco M4, 350 lei pe eMag sau evoMag.

Recomandă

4 Comentarii

    • Erau, dar anul trecut s-au ieftinit mult, până în 500 lei găsești acum multe opțiuni, dar eu prefer tot TP Link.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *