fbpx

De când a început puternic să intre și pe rafturile magazinelor din România Purcari Wines vine cu reclame tot mai bune. Ultima e legată de o idee la care și eu mă gândesc de ceva timp, faptul că diferențele ar trebui să ne unească. Ar trebui să ne axăm pe lucrurile care ne aduc împreună ca popor, și farmecul românilor vine din faptul că suntem diferiți, cu tradiții, obiceiuri și graiuri diferite, adică avem multiculturalitate. O țară în care toți am gândi, vorbi și face la fel ar fi plictisitoare, nu credeți?

Nu știu voi, dar eu chiar mă bucur când merg prin Ardeal și vorbesc cu românii de acolo, cu graiul lor și felul lor liniștit de a fi, când mă duc în secuime și vorbesc cu secuii ce încearcă să fie cât mai ospitalieri, îmi place și Maramureșul, și nu am nici o problemă cu accentul moldovenesc, deși mult timp credeam că suntem inferiori altor regiuni, când de fapt problema regiunii e izolarea în care suntem ținuți.

Ce-ar fi dacă pentru o zi am renunța la accentul „de București” și am vorbi așa cum ne-au vorbit buneii? Dacă ne-am întoarce în copilărie, pentru poveștile de-atunci și cuvintele rotunde, calde și pline de bunătate? Ca să nu uităm cine suntem și de unde venim. Ca să iubim mai mult.

Lasă un comentariu