fbpx

O vizită la Salina Targu Ocna

Nu cred că există turiști care să vină de la sute de kilometri distanță pentru a vizita salina din Târgu Ocna, salina de la Praid mi se pare mai interesantă, dar pentru cei care stau până în 100 de kilometri distanță de Târgu Ocna e un obiectiv turistic ok de vizitat, mai ales dacă vă interesează și tratamentele pentru astmul bronsic sau alte boli respiratorii.

Drumul până la salină e bun, asfaltat, nu sunt 4 benzi dar se circulă destul de bine, chiar și în weekend. Biletele sunt 18 lei pentru adulți și 9 lei pentru copiii de peste 2 ani. Luați-vă haine groase cu voi, în subsol e răcoare, în fond suntem la 240 de metri sub pământ.

Ce poți face în salină: poți juca biliard, tenis de masă, copiii se pot da pe topogane sau în leagăne. Noi am închiriat și 1 kart, 11 lei pentru 15 minute, cu care am pedalat prin salină, copii s-au distrat de minune. Există și o mică biserică, pentru cei religioși.

Nu au restaurant interior, dar există un bar cu prețuri decente, unde poți bea o cafea, un suc sau cumpăra ceva de ronțăit. Cafeaua nu e extraordinară, dar ce pretenții poți avea la cafeaua făcută la aparat.

Cel mai tare mi s-a părut internetul wireless gratuit, sunt 4 hotspot-uri montate care funcționau chiar bine, deci dacă vă plictisiți sau sunteți dependenți de internet aveți ce face.

Cel mai detaliat site cu informații este www.salina.ro. În perioada verii merită vizitat și strandul cu apă sărată. Puteți petrece 3-4 ore în salină lejer fără a vă plictisi.

Fotografii din Salina Târgu Ocna

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *