fbpx

Samsung Galaxy S6 – îmi place, dar tot Note 4 mi-aș cumpăra

Testez de vreo 2 săptămâni un Galaxy S6, primit de la Samsung și The Practice. Trebuie să recunosc că nu m-a dat pe spate ca design, se aseamănă cu S5 și S4, mai ales cu S5, cu un design mai evoluat evident, materiale mult mai bune, e creat din metal și sticlă. Totuși, la nivel de software rulează extraordinar, și camera foto este mai bună ca cea de pe S5, printre cele mai bune testate de mine recent.

Dacă tot vă spuneam de evoluția telefonului, poftim o poză comparativă între S6 și S3. Ce repede zboară timpul și generațiile de telefoane. 🙂

s6-vs-s3

Cum este S6

Toată lumea vroia să îl vadă, să se joace cu el, când le spuneam că am ultimul model Galaxy. Și mie mi-a plăcut, dar trebuie să recunosc că dacă ar fi să îmi cumpăr un smartphone nou acum mi-aș lua Note 4, am ajuns să iubesc phableturile, atât pentru ecran cât și pentru durata de viață mai mare, chiar dacă sunt mai greu de manevrat.

Totuși, dacă vreți un super smartphone de 5 inchi, 5,1 mai exact, trebuie să încercați S6. E printre cele mai performante modele din clasa sa, poate și pentru că procesoarele sunt făcute tot de Samsung și sunt optimizate să ruleze cu softul. Camera e superbă, iar ca feeling telefonul este bine construit, nu îți dă impresia de fragilitate. Prețul este și el premium, dar comparabil cu concurența.

Cum arată Samsung Galaxy S6

Specificații tehnice

  • ecran SuperAMOLED de 5.1” cu rezoluţie de 2560×1440 pixeli;
  • procesor quad-core Cortex A57 de 2.1 GHz;
  • 3 GB RAM, suficienți pentru orice aplicație sau joc;
  • minim 32 GB memorie internă, varianta de top are 128 GB;
  • cameră foto de 16 MP cu înregistrare 4K;
  • conectivitate 3G, 4G, Wi-Fi, inclusiv port infraroșu pentru telecomandă
  • sistem de operare Android 5.0 Lollipop
  • acumulator Li-Ion de 2600 mAh
  • greutate 138 grame

Ca notă, bateria ține între 1 și 2 zile la utilizare normală, se duce spre o zi dacă sunteți un utilizator hardcore. Cred că de vină este și ecranul cu rezoluție de 2560×1440 pixeli, care consumă destul de multă energie.

Camera foto

Camera foto are o rezoluție de 16 megapixeli, cu o lentilă f/1.9 și stabilizare optică. Culorile par un pic cam vii, dar pozele arată bine, și pe lumină și pe întuneric, am prins câteva cadre faine chiar și din mișcare, fără să îmi bat capul cu setările, l-am lăsat pe auto, pentru că asta fac 99% dintre utilizatori. Pe întuneric face poze mai bune ca S5.

Fotografii făcute cu Samsung Galaxy S6

Nu sunt prelucrate, doar le-am redimensionat la 1600 de pixeli lățime.

Și un video în mișcare, să dați pe HD:

Concluzii

Mulți recomandă S6 Edge dacă vreți un model de top de la Samsung, dar eu prefer varianta clasică. Dacă vreți un smartphone puternic, elegant, rapid, cu o cameră foto video foarte bună, încercați S6. Dacă vreți dotări de top, dar o autonomie puțin mai bună și un ecran mai mare, util mai ales pentru oamenii de afaceri, încercați Note 4.

Comparația cu iPhone 6 sau 6 Plus nu are sens, cine vrea iPhone clar nu își va cumpăra Samsung, dar pentru cine vrea un telefon de top cu Android merită luat în calcul.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *