fbpx

Scanare documente cu telefonul? Folosiți Google Lens

Au apus demult vremurile când aveai nevoie de un scanner dedicat pentru documente, acum poți scana rapid cu telefonul orice material tipărit folosind camera foto încorporată, și partea cea mai faină este că poți copia textul scanat foarte ușor în Word sau Google Docs sau orice altă aplicație folosită pentru scris. Eu folosesc Google Lens pentru scanare, puteți descărca aplicația pe telefoanele cu Android.

Google Lens a fost lansată de Google prin 2017, inițial focusul era pe oferirea de informații despre obiectele din lumea reală cu o simplă fotografie, e suficient să îndrepți camera din aplicație spre un obiectiv turistic pentru a găsi informații despre el, să scanezi un meniu în altă limbă pentru a fi tradus în limba ta și așa mai departe, să fotografiezi un obiect pentru afla de unde îl poți cumpăra și așa mai departe.

Din 2019 sau 2020 au devenit foarte buni și la scanarea completă a documentelor, inclusiv în limba română. E suficient să fotografiezi paginile unui contract, de exemplu, să selectezi zona cu text, și apoi să day Copy/Paste în Word, Docs, email sau oriunde ai vrea să utilizezi textul scanat din document cu telefonul.

Mi-am dat seama că sunt mulți care nu știu de aplicație, eu o folosesc lunar, mai ales când vreau să preiau informații din documente tipărite, de exemplu am nevoie de câteva paragrafe dintr-o carte sau texte dintr-un contract. Acuratețea pe limba română e pe la 98% aș zice, recunoaște inclusiv diacriticele, la un document de 5 pagini mi-a luat 3 minute să îl scanez, să salvez textul în Word și să fac mici corecturi ca să fie totul ok.

Recomandă

4 Comentarii

 1. Foarte bună informația de care nu știam.
  Am descarcat o altă aplicație din google play dar care cerea la unmomentdat o suma imensa de câteva sute de lei deși foloseam aplicația sa zic de 10 ori/an.
  Apoi am cumpărat o imprimanta H P cu scaner care au și aplicație pt telefon.
  Această din urma este atât de greoaie și rulează așa de încet încât îmi creste barbă până operez ceva.
  Am renunțat și la ce de la HP.
  Bănuiesc ca cea recomandată merită toată atentia.
  Mulțumesc pt informațiile prețioase.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *