fbpx

Și, v-ați trimis copiii la școală?

Uite că a trecut o săptămână de la deschiderea școlilor în România și nu a venit apocalipsa prezisă de fanii school from home. Sunt 290 de elevi testaţi pozitiv în prima săptămână, infectați anterior începerii şcolii.

Nu zic că e totul roz, probabil vor mai apare cazuri, dar dacă se aplică regulile de bun simț ar trebui să fie puține. Eu personal mă bucur că fetele merg iar la școală, deși anul trecut gândeam invers. După 9 luni de școală online și distanțare socială copiii chiar aveau nevoie de socializare. Voi v-ați trimis odraslele la ore?

Nu încerc să conving pe nimeni că ar fi mai ok ca elevii să meargă la școală, sunt și cazuri cu bolnavi cronici în familie, zone unde numărul de cazuri e încă mare, deci se justifică izolarea. Totuși, cred că ne-am stresat prea mult cu deschiderea școli, și dacă ieșim din bula noastră unde mulți părinți lucrează de acasă constatăm că pentru multe familii e important să își poată trimite copiii câteva ore pe zi de acasă, nu pentru relaxare, ci pentru ca oamenii să își păstreze joburile.

E ușor să spui că mai bine ținem școlile închise, dar uite că se face un an acuși de când facem școală online, și familiile care nu au avut bani de pregătire în particular simt repercursiunile asupra copiilor, va fi mult de recuperat. Ce, nu știați că s-au făcut ore de pregătire și cursuri în privat, chiar și pe pandemie?

În al doilea rând, intervine socializarea, copiii au nevoie de interacțiune cu alți copii, chiar și cu mască. Nu e suficient să vorbească zilnic pe WhatsApp, Classroom sau Zoom.

Nu în ultimul rând, când părinții au joburi normale, gen șofer, vânzător, doctor, constructor etc, cine credeți că supraveghează copiii?

La voi cum e, pro școală sau mai bine îi ținem acasă încă un an? 🙂

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *