fbpx

Un pic de securitate cibernetică, cu Bitdefender

Eu de felul meu încerc să folosesc parole cât mai complexe în conturile și aplicațiile online, pentru că știu ce înseamnă o parolă slabă și cât de ușor poți pierde accesul la conturi. Poate că mulți nu realizează, dar în ziua de azi majoritatea conturilor conțin informații personale, sau mai rău, informațiile noastre bancare, dacă vorbim de servicii online plătite. O parolă ușor de ghicit și peste o lună te întrebi de ce îți apar pe extrasul de cont cumpărături de pe Amazon, deși tu nu ai cont acolo.

De asta când văd că mai există persoane care folosesc ca parolă 123456 sau numele propriu încerc să le explic unde greșesc, să îi conving să folosească parole cât mai lungi, complexe, cu cifre, litere, simboluri.

Asta face și Bitdefender, cu ocazia lunii internaționale a securității cibernetice au demarat o campanie prin care oferă sfaturi clare, pe înțelesul tuturor, despre securitatea conturilor online.

Vor fi mai multe animăluțe ce vin cu sfaturi, au început cu Șoricarul Parolă, care ne zice cum stă treaba cu parolele. Un sondaj Bitdefender arată că 1 din 5 persoane reciclează o singură parolă pentru toate conturile lor online, și un sfert dintre utilizatorii de internet utilizează parole simple (qwerty, parolă etc).

Ce recomandă Șoricarul:

„Când creezi un cont nou sau modifici o parolă veche, asigură-te că are cel puțin opt caractere, nu folosi informații previzibile (cum ar fi numele sau data nașterii), folosește litere mari și mici și adaugă și câteva caractere speciale ($% & * #).

Astfel, hackerii nu vor putea ghici parola prea ușor – chiar dacă au mult ajutor la dispoziție. Pe scurt (hihi …!) asigură-te că parola ta e lungă și unică. La fel ca mine. Utilizează și un program pentru administrarea parolelor! În acest fel nu va trebui să îți faci griji că uiți parolele complicate.”

Dacă vreți să aflați mai multe sfaturi utile despre cum să vă protejați conturile online vă recomand să urmăriți luna asta pagina de Facebook Bitdefender, iar pe contul lor de Instagram există un filtru drăguț cu mascotele Bitdefender, care poate fi folosit pentru Stories.

Știu că pare amuzantă treaba asta cu parolele simple, dar dacă vreți un duș rece întrebați-vă părinții ce parole folosesc, veți fi surprinși.

Vedeți că puteți testa gratuit Bitdefender Total Security timp de 90 de zile. Ei zic că oferă cea mai bună protecție pentru Windows, Mac, Android și iOS. Eu nu zic asta, dar vă zic că anul ăsta se fac 10 ani de când folosesc Bitdefender, antivirusul made in Romania, și acasă, și la birou.

Recomandă

Un comentariu

  1. Recomand si eu Bitdefender, iar pentru parinti sau cei care folosesc calculatorul doar pentru navigat pe internet e ok si Bitdefender Free edition.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *