fbpx

Windows 11 update

Bucurie mare că s-a lansat Windows 11. Dacă aveți Windows 10 puteți folosi Windows 11 Installation Assistant pentru a face update la Windows 11. Nu uitați să verificați cu PC Health Check înainte de update, pentru a fi siguri că laptopul sau calculatorul este compatibil. Eu am făcut ieri upgrade-ul, până acum sunt mulțumit de noul sistem de operare Microsoft, deși e mai mult un redesign.

La mine a durat cam o oră și jumătate să descarce toate fișierele, să le verifice și să facă upgrade-ul. Am făcut upgrade-ul la Windows 11 pe 4 laptopuri, 2 de la birou și 2 de acasă, pe toate rulează ok.

Am văzut că gamerii se mai plâng de probleme și compatibilități cu unele jocuri, și nu toate laptopurile cu Windows 10 sunt compatibile, plus că unele funcții au dispărut.

Chiar și pe calculatoarele compatibile mai apar erori, colegul de suferință de la firmă a așteptat 2 ore cu ecranul negru până s-a terminat actualizarea în fundal, din cauza unui conflict cu driverul plăcii video care nu afișa nimic pe ecran, deși avem același model de laptop.

În principiu nu ar trebui să fie probleme mari cu tranziția, dacă aveți calculatoare sau laptopuri recente, din ultimii 2-3 ani.

Țineți cont că nu e un sistem de operare complet diferit, ci mai mult un redesign pentru Windows 10, menit să facă experiența de utilizare mai plăcută. Da, s-au inspirat din macOS, și bine au făcut, sunt ok cu taskbar-ul pe mijloc și colțurile rotunjite.

Un review bun și complet găsiți aici.

Impresii despre Windows 11

 • Vizual arată mult mai bine, elegant, ușor de utilizat, și temele sunt mai bine desenate.
 • Vom putea rula aplicațiile Android direct în Windows 11, cum e pe ChromeOS, dar mai încolo, printr-un update. Era mișto dacă erau disponibile din start.
 • Poți crea grupuri de aplicații sau folosi multiple desktopuri mai ușor, util de exemplu dacă ai pe același laptop și munca și chestiile personale.
 • Au integrat Microsoft Teams direct în Windows 11, deși am dubii că este foarte folosit. Probabil vor atrage utilizatori noi, care nu au deja experiență cu Zoom, Google Meet sau alte soluții pentru apeluri video.
 • Dacă selectezi o temă cu dark mode o aplică automat în toate aplicațiile ce permit asta (Chrome, Twitter, Slack etc). Cool.
 • Microsoft AppStore arată mult mai bine acum, și chiar au aplicații ce merită instalate, eu folosesc Spotify, Slack, Trello si Whatsap Desktop.

Dacă știți că folosiți softuri mai ciudate care pot genera erori aș mai aștepta un pic pentru upgrade-ul la Windows 11, dar pentru majoritatea utilizatorilor tranziția va fi ușoară.

Mâna sus dacă ați făcut și voi upgrade. 🙂 Păreri?

Recomandă

12 Comentarii

 1. Eu aș mai aștepta un pic cu update-ul, de obicei dacă sunt probleme apar în perioada imediat următoare lansării și se rezolvă prin primele update-uri, nu mă grăbesc încă la update. 🙂

 2. Nici eu nu am întâmpinat probleme majore cu el, deși îl folosesc deja de ceva timp. Vezi totuși că, la mine cel puțin, instalează drivere destul de vechi. Utilizarea unui program pentru scanarea

  • Folosesc Lenovo System Update pentru drivere, își face treaba bine. HP are ceva similar parcă, dar cred că majoritatea producătorilor au apps pentru actualizări de drivere.

 3. Well, am tot amânat să schimb desktop-ul actual pentru că încă merge, iar prețurile componentelor oricum sunt sus(mai ales la plăci video). Windows 11 inca nu e compatibil cu procesorul, asa ca momentul de upgrade a venit mai repede. Problema e că acum imi face cu ochiul si iMac-ul.

 4. Mama, Intel a ajuns la generatia 11 de procesoare, iar windows 11 suportă numai pana la generatia 8. Pe laptop cu i7 generatia 4, i-am pus un SSD si pe orice task pe care il fac nu gâfâie deloc. Parcă imi pare și rău să îl schimb. Poate peste vreo 2-3 ani.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *