Ce informații trebuie să apară în semnătura de la email (infografic)

Semnătura de la email. Presupunând că vă învărtiți de ceva timp prin online cu siguranță folosiți una. Totuși, sunteți siguri că informațiile care apar în semnătură sunt utile?

Și eu credeam că majoritatea profesioniștilor folosesc semnătura la email. Totuși, un studiu făcut de cei de la Write That Name a concluzionat că doar 52% o folosesc. Informațiile cel mai des întâlnite în semnătura de la email, care zic eu că ar trebui să apară neapărat, sunt:

  • Numele și prenumele
  • Funcția, denumirea jobului sau specializarea, dacă ești freelancer
  • Compania unde lucrezi
  • Adresa de email
  • Numarul de telefon
  • site-ul companiei sau cel de portofoliu, pentru freelanceri

Mai sunt și alte informații care pot fi incluse, dar aici depinde de domeniu. Dacă ești blogger, specialist în marketing online sau freelancer ar putea fi util să incluzi și linkuri către conturile tale din rețelele sociale sau  blogul propriu.

Ce mi se pare mie depășit la emailuri este includerea fotografiei de profil în semnătură, care de regulă nici nu este afișată corect în toate browserele, plus că e demodată. Să nu uit de semnăturile de email corporate, care conțin un disclaimer inutil ce este mai lung adeseori decât mesajul din email. Dacă nu sunteți obligați să folosiți așa ceva renunțați la informațiile astea.

Scopul semnăturii la email e să faciliteze comunicarea cu expeditorul, nu să aglomereze vizual emailul. Mi-ai trimis un email dar vreau să discut ceva rapid cu tine sau să văd mai multe informații despre compania la care lucrezi? Bine că ai inclus numărul de telefon și site-ul de prezentare, mă scutește de trimiterea altor emailuri. Ai atașat un disclaimer în care spui că informațiile din email sunt confidențiale bla bla. Ok, chiar crezi că mă interesează asta sau că nu știam deja?

E important să rețineți că semnătura de email trebuie personalizată în funcție de domeniul în care activați, de exemplu pentru un avocat nu are relevanță să includă un link către profilul personal de Facebook în semnătură, dar ajută o trimitere către site-ul oficial.

Infograficul de care ziceam e mai jos.

semnatura-email

Încercați să nu aglomerați inutil semnătura la email, puneți doar date relevante în ea, iar dacă nu aveți deja o semnătură ar fi cazul să vă faceți una, majoritatea clienților de email permit crearea unei semnături care să fie atașată automat când trimiteți emailuri.

Recomandă prietenilor!3
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Razvan
Vizitator

Interesant. Dar pentru cineva care reprezinta un ONG ori o institutie publica crezi ca ar mai trebui sa adauge si alte informatii? Ori cele mentionate de tine sunt suficiente?

Alex
Vizitator
Alex

Thanks!