fbpx

Făceam zilele trecute puțină cercetare, să văd ce seriale noi ar trebui să urmăresc, și am dat peste un articol care prezintă un aspect interesant. Pe Netflix, în ciuda faptului că există o mulțime de filme și seriale noi, cele mai vizionate sunt episoadele unor seriale vechi, clasice de acum, ca Friends, The Office, Gilmore Girls, That ’70s Show, Frasier. Sigur, sunt și serialele noi acolo, dar cele mai vizionate sunt cele vechi. Autorul concluzionează că în epoca de aur a televiziunii majoritatea preferăm să ne uităm la seriale familiare, cu final fericit, unde știm ce se va întâmpla.

Am căutat și eu topul serialelor vizionate pe Netflix în State, este unul realizat de Jumpshot, deoarece Netflix nu oferă statistici. Pe 2018 situația arată cam așa:

Cu roșu sunt serialele cele vizionate pe Netflix, dar care nu sunt produse de ei. Asta explică de exemplu și de ce platforma a plătit 100 de milioane de dolari pentru drepturile de difuzare Friends în 2019, și de ce investesc atât de mult în producerea de seriale și filme proprii. Cam toate companiile și studiourile mari din State visează acum la o felie din piața de video streaming, vor să lanseze servicii proprii, și Netflix trage tare pentru a avea cu ce să ne păstreze. Nu de alta, dar consumăm în medie cam 4-5 ore de conținut video zilnic, pe diverse platforme. Am ajuns acolo, nu mai e nevoie să piratăm, deoarece totul e accesibil, la un preț mic.

De ce ne uităm la serialele mai vechi? Pentru că după ce vedem ultimul episod din nu știu ce serial TV proaspăt lansat și mediatizat, vrem să ne relaxăm cu ceva cunoscut. Când ajungem acasă după o zi grea pornim Netflix, ne uităm la un episod vechi din Friends și știm că totul va fi bine.

O să fie și mai interesant când copiii noștri vor descoperi emisiunile astea, că înainte era greu să cauți tu DVD-ul ăla pe care salvasei nu știu ce sezon prin anii 2000, dar acum totul e la un clic distanță, și în loc să îi spui că nu se mai fac filme ca pe vremea ta, vei putea să îi arăți.

3 Comentarii

  1. Postolachi Dumitru Răspunde

    “Tânăr și neliniștit” mai rulează la televizor? N-am văzut nici un episod dar citeam că actorii au îmbătrânit jucând în acest serial… probabil cel mai longeviv serial de televiziune.

Lasă un comentariu