fbpx

Inca din copilarie, aflam ca sunt anumite meserii care sunt platite bine. Asadar, pe masura ce crestem, incepem sa ne orientam catre anumite joburi, desi poate talentele noastre nu au legatura cu ele. De multe ori ajungem sa ne trezim prinsi intr-o rutina din care am vrea sa scapam, pentru ca ne dam seama ca ceea ce facem nu este ce ne dorim cu adevarat.

Dar nu putem, suntem deja prinsi! Obligatiile fata de familie, facturile de platit, ratele la banca, perceptia celor din jur despre noi, toate ne obliga sa mergem mai departe, in speranta ca intr-o zi va fi mai bine. Desi poate talentele noastre nu au nici o legatura cu jobul pe care il avem sau domeniul in care activam. Se mai intampla, chiar des.

Una din problemele societatii romanesti este ca nu stimuleaza abilitatile fiecaruia, nu ii incurajeaza sa isi urmeze propriul vis. Sunt rare persoanele care au un job pe care il iubesc la nebunie. Restul reprezinta multimea celor care trag pentru a merge mai departe, a celor pentru care week-end-ul reprezinta o gura de oxigen intr-o lume in care nu mai ai timp sa respiri. Nu toti ne-am nascut pentru a fi antreprenori, poeti, fotbalisti, pictori, dar sunt multi care poate s-au nascut pentru asta, dar datorita societatii si-au ratat vocatia.

Serviciu – locul unde mergi nu neaparat cu placere, dar unde iti place ceea ce faci, esti apreciat pentru asta, banii sunt ok raportati la efortul depus, iar orele trec asa de repede, ca nici nu iti dai seama cand trebuie sa pleci acasa.

Scarbiciu – mergi doar din obligatie, pentru ca ai nevoie de bani. Nu esti apreciat pentru ceea ce faci, banii sunt putini raportat la valoarea ta, iar orele trec foarte greu. La fiecare 10 minute te uiti la ceas, in speranta ca vine ora la care poti pleca acasa.

Tie iti place ceea ce faci? Esti multumit cu jobul tau, sau poate ai fi fost mai bun in alt domeniu?

Sa nu uitam sondajul.

Bonus, diagrama cu evolutia salariului versus cheful de munca.