fbpx

Site-uri cu fotografii stock gratuite pentru articolele de pe blog

Una din dilemele bloggerului care vrea să realizeze articole memorabile este: Unde găsesc fotografii pentru a ilustra articolul meu? Se știe că articolele care sunt însoțite de fotografii atrag mai mulți cititori decât cele care conțin doar text, plus că ne este mai ușor să asociem un text cu o imagine.

glass

Cea mai simplă soluție este să ne facem noi propriile fotografii, propriul fotostock, vorba lui Zoso. Și eu mai fac chestia asta, când văd ceva interesant fac o fotografie, două, trei, chiar dacă nu le folosesc atunci. Nu se știe când am nevoie de ele pentru a ilustra un articol.

Totuși, nu ne-am născut toți fotografi și nu avem cu toții aparate performante, iar uneori chiar nu găsim o fotografie potrivită pe calculator pentru articol. Aici intră în joc site-urile de fotografii stock, mai ales cele care oferă fotografii gratuite pentru utilizarea lor în scopuri necomerciale, cum ar fi ilustrarea articolelor de pe bloguri.

Mai jos aveți o colecție de site-uri unde puteți găsi fotografii gratuite pentru ilustrarea articolelor de pe blog. Oricum, înainte de a folosi o fotografie verificați drepturile de licențiere pentru ea, să nu aveți ulterior surprize din partea autorului. Nu, dacă e pe net nu înseamnă automat că e și gratuit.

Site-uri cu fotografii stock gratuite:

 1. FreeFoto.com
 2. Stock.xchg
 3. EveryStockPhoto
 4. Freemediago
 5. Studio7designs 
 6. CreatingOnline Stock Photos
 7. Public domain photos
 8. Flickr
 9. MorgueFile
 10. Freeimages 
 11. ImageBase
 12. Freepixels
 13. Photo Rack
 14. Free Historical Stock Photos
 15. Cepolina
 16. Nationsillustrated
 17. Open photo
 18. Pixelperfectdigital

Voi ce alte surse folosiți pentru fotografiile de pe blog?

Recomandă

9 Comentarii

 1. Presupun ca si astea au niste limitari privind nr de fotografii sau mai multe tipuri de conturi, nu?

  Din punctul asta de vedere, care dintre cele de sus consideri ca e mai bun?

 2. Au secțiune de free photos, iar la fiecare fotografie sunt menționate drepturile de utilizare. Stock.xchg e cel mai cunoscut dintre astea gratuite din ce știu eu, dar mie îmi place mai mult secțiunea de la Flickr.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *