fbpx

Una din reclamele pentru noul Samsung Galaxy S5 promovează Ultra Power Saving Mode, o funcție mai specială a telefonului care reduce consumul de curent, blocând aplicațiile inutile și afișând doar informațiile importante pe ecran. Teoretic e o funcție foarte utilă, când te trezești cu bateria la 20% și nu ai nici o priză sau un încărcător portabil chestia asta te poate salva. Cine umblă mult pe drumuri știe despre ce vorbesc.

#UltraPowerSavingMode

Practic mă gândesc că abia acum producătorii de telefoane se trezesc la realitate și încep să caute soluții la problemele reale ale consumatorilor. Ok, avem smartphone-uri cu 4 sau 8 procesoare, care aproape că sunt la fel de rapide ca laptopurile de pe birou, fac poze la 20 de megapixeli și filmează full HD. Dar ce păcat că avem telefoanele astea, când trebuie să alergăm mereu după o priză pentru că nu ne ține bateria nici măcar până seara, când ne băgăm în pat!

Sunt un utilizator hardcore, trag de telefon toată ziua. Emailuri, fotografii, video, social media, navigare pe net, aplicații, jocuri, ebooks sunt în programul zilnic. Aștept cu interes smartphone-ul care îmi va permite să plec câteva zile de acasă fără grija încărcătorului și teama că mă va lăsa bateria fix când am nevoie. E timpul pentru baterii mai bune, avem destule procesoare în telefon. Și tehnologii există, doar că nu sunt destul de mature.

Voi sunteți mulțumiți de cât vă ține bateria la telefon?

9 Comentarii

  1. Eu cred ca nu se doreste dezvoltarea unor baterii mai performante, astfel producatorii te obliga sa-ti cumperi tot felul de accesorii..

  2. Daca ar include baterii cu capacitate mai mare telefoanele ar deveni mai grele, cei de Philips au scos un telefon cu acumulator de 5300 mAh, iar acumulatorul lui LG G2 ofera, din cat am testat, cea mai buna autonomie la un telefon de varf.
    In general, producatorii merg pe dezvoltarea unor tehnologii de economisire si de incarcare rapida a acumulatorului, este mai simplu decat sa pui o baterie de 200 de grame pe un telefon.

  3. Evident ca nimeni nu este multumit de bateria la telefon…cand aveam Nokia 1310 ma tinea bateria o saptamana. Acum am Samsung Galaxy S4 si ma tine o zi…dar de aia s-au inventat bateriile externe…

Lasă un comentariu