fbpx

De ce să nu mergi la Social Media Camp

Eram în weekend în tabăra de social media, făceam un fel de live blogging în timpul prezentărilor, chestiile care mi se păreau mie utile. Și mi-au scris mai mulți prieteni în privat că lor li se pare că nu merită să mergi până la Pârâul Rece pentru prezentări. Din fața monitorului, fără a fi acolo, ei ziceau că pot găsi și pe net ceea ce se discuta în prezentări. Și mi-am dat seama că e adevărat, nu merită să mergi la Social Media Camp pentru ideile din prezentări. Dacă ai timp să cauți găsești mare parte din idei și pe net, poate nu așa de frumos prezentate, dar le găsești. Și atunci, de ce să mai mergi?

De exemplu poți merge pentru a da mâna și a învăța social media direct de la ambasadorul Israelului, David Saranga, e incredibil cât de activă e țara lor în social media și cât de modest este el, dar asta a fost doar cireașa de pe tort.

Sau poți merge pentru a afla secretul succesului din spatele canalului Mircea Bravo direct de la Mircea, altă persoană ce m-a surprins prin atitudinea foarte ok, fără figuri.

Faza e în felul următor, am fost la una din primele ediții Social Media Camp organizate de Biz, mai exact în 2011. Aveam o idee despre ce se întâmplă acolo, dar realitatea este că de când nu am mai fost eu lucrurile au ajuns la un alt nivel, iar partea cu prezentările speakerilor e doar un generator de discuții, introducerea, un motiv pentru a ne strânge la un loc în timpul zilei.

Dacă îți plac evenimentele de business cu oameni la costum ce spun truisme și zâmbesc politicos, în timp ce îți zic cât de mare și tare e afacerea lor, pentru ce brand fain lucrează ei sau cât de specialiști sunt pe nu știu ce domeniu, să nu mergi la Social Media Camp, că nu e pentru tine.

În schimb dacă vrei să cunoști o mulțime de oameni noi din agenții, creativi, reprezentanți ai brandurilor de top sau consultanți, bloggeri și influenceri ce mănâncă internet pe pâine, vrei să furi idei de la ei și să pleci acasă cu o grămadă de liste cu chestii de făcut pentru tine și afacerea ta DA, merită să vii. Anul ăsta au fost peste 90 de participanți cred, și timp de 4 zile toate discuțiile s-au învârtit în jurul marketingului online, într-un cadru neconvențional, fără fițe.

Am remarcat asta la mai mulți dintre participanții noi, aveau impresia că în tabără se vine pentru a lua notițe, discutăm un pic, zâmbim la poză, bem o cafea  și gata, mergem acasă. Nu e deloc așa.

În realitate în timpul zilei sunt o mulțime de discuții și activități practice, înveți cum să creezi de la zero o campanie de promovare pentru un brand, contra cronometru, afli cum funcționează relațiile între companii, clienți și influenceri, pe ce medii merită să te promovezi și de ce, plus multe sfaturi utile de la oameni cu experiență, plus multe aplicații noi, plus multe subtilități din industrie, pe care nu le afli la nici un fel de conferință standard, că oamenii aici sunt mult mai relaxați ca de obicei.

Noaptea e cu petreceri tematice, cu karaoke, cu dans, cu zâmbete, cu glume, cu mai multe discuții, cu The Breakfast Club. cu un răsărit de soare superb deasupra munților, pentru cine reușește să îl prindă. Recunosc că și eu m-am întors cu un deficit puternic de somn, în prima noapte am dormit doar 2 ore, a doua trei, a treia patru ore, pentru că oamenii erau prea faini și era păcat să te culci, când aveai atâtea lucruri de vorbit.

Bonus pentru activările de brand făcute natural, toți participanții au interacționat cu brandurilor sponsorilor într-un mod natural, prin diverse concursuri.

Bonus pentru networking, eu nu am mereu chef să fiu cel mai sociabil om din cameră, dar am discutat personal cu cel puțin două treimi din cei veniți acolo, și sper că am plecat cu câțiva prieteni noi.

Bonus pentru lipsa fițelor, nici un speaker nu vine să îți explice cât de mare și tare este el sau compania lui, se pleacă din start de la ideea că toți avem mereu ceva nou de învățat, și poți învăța chiar și de la oamenii la care nu te-ai aștepta.

Asta e Social Media Camp, o tabără de social media marketing într-un cadru neconvențional, unde fiecare învață de la ceilalți participanți. E cea mai bună supradoză de social media marketing și networking pe care o poți avea.

Au mai povestit Marta și Ada despre cum a fost. Eu vă recomand călduros tabăra, ediția de iarnă e între 5 și 8 decembrie, tot la Pârâul Rece, pentru înscrieri vorbiți direct cu Lelia.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *