fbpx

Mă uitam la o reclamă pentru un televizor din ăsta smart, conectat la internet, și unul din argumentele legate de conectarea la internet era faptul că poți vedea ce fac prietenii tăi pe Facebook, ba chiar poți posta mesaje pe Facebook, Twitter, pe lângă utilizarea altor aplicații, ca Youtube sau Skype.

Dacă Youtube pe un televizor conectat are sens, pentru că te uiți la clipurile video, ba chiar și Skype are puțin sens dacă ai un smart TV dotat cu cameră web, pentru că poți efectua apeluri video fără a mai porni laptopul, cu Twitter și Youtube lucrurile stau cu totul altfel.

smart-TV

Nu știu dacă ați încercat să navigați pe Facebook sau Twitter pe un smart TV, folosind telecomanda, sau chiar să publicați un mesaj, dacă sunteți puțin mai sadici. Experiența e foarte dificilă și după câteva încercări ajungi la concluzia că în intervalul de timp în care te chinui să găsești literele pe telecomandă ai putea să deschizi laptopul și să scrii o întreagă poveste, nu doar un mesaj.

Idem, de ce m-aș chinui să îmi verific contul de Facebook pe televizor? Doar pentru că pot?

E trist, dar integrarea televizoarelor cu aplicațiile online mai are mult de evoluat. În momentul de față smart TV-urile nu oferă nimic atractiv față de televizoarele obișnuite, în afară de Youtube și alte site-uri de streaming video, iar diferența de preț față de un Tv obișnuit e prea mare pentru a justifica o achiziție rațională. Da, e fain să îți cumperi un smart TV, dar după ce îl folosești vreo 2 luni ajungi la concluzia că funcțiile alea smart nu sunt atât de importante sau utile.

Voi ați intrat vreodată pe Facebook de pe un smart TV?

16 Comentarii

      • Facebook pe tv e un lucru bun, de viitor. “Esti in bucatarie, iti faci o cafea sau sotia face ceva de mancare iar pe televizor (ultraplat, integrat in mobila de bucatarie) ruleaza facebook, iar intr-un colt un program de stiri.” Esti conectat la viata familiei sau a prietenilor si poti sa ii suni (am inteles ca facebook lucreaza la asa ceva) sa trimiti mesaje.. sa comunici in general mai usor cu cine vrei. Oamenii sunt fiinte sociale. Dpdv tehnic mai au putin de lucru, dar directia e buna.

        • Apelurile prin Facebook funcționează deja în State și Canada, ai opțiune în chat. Totuși, nu mă văd folosind Fb în bucătărie de pe televizor, dar presupun că sunt alții interesați de așa ceva.

  1. Nu sunt de acord cu tine, eu folosesc Facebook si Twitter pt Smartv, al meu are o optiune ca pe 3/4 din ecran sa vezi o emisiune, iar intr-o fereastra de aproximativ 1/4 din ecran sa curga mesajele de pe facebook/twitter. De postat o poti face cu o tastatura compatibila, pe bluetooth, e foarte usor si comod.

    • @emil- Interesant, dar când mă uit la TV aș vrea să mă uit la filmul sau documentarul preferat, nu la ce poze cu pisici pun prietenii. Parcă nu merge multitaskingul pe un ecran mare.

  2. Prea mullt au intrat retelele sociale in viata noastra…o sa se inlocuiasca icoanele din biserici cu tablete conectate la paginile de facebook ale sfintilor iar noi o sa trebuiasca sa da like & share…sau tweet

  3. Să știi că e amuzant să urmărești Românii au Talent cu feed-ul de Twitter pe ecran, undeva în dreapta, setat pe monitorizarea hashtag-ului oficial.

    În altă ordine de idei, eu folosesc Seenow, Voyo și Hbo Go pe Smart TV. Merită.

    • Aplicațiile menționate de tine sunt ok, pentru că sunt gândite și pentru streaming folosind televizoarele smart, dar rețelele sociale sunt integrate forțat, nu e o experiență nativă.

  4. De-acord, nu e prea util facebook-ul sau twitterul pentru smartTV, din motivele insiruite si de tine, insa pentru ca lucrurile sa evolueze, trebuie sa existe si etape intermediare, etape in care produsul nu prea multumeste, iar eu sper ca smartTV-ul de azi sa fie numai intr-o etapa intermediara…

  5. n-am decat tv led asa ca n-am avut smart tv, nu inteleg rostul lor. daca am nevoie bag un hdmi si laptopul si intru unde vreau…

  6. mai interesant ar fi dacă show-urile TV ar arăta o coloană cu discuțiile de pe twitter pe un anumit htag. în rest smart-tv-urile par încă o găselniță a producătorilor de a aduce ceva nou, nemaiavând alte idei. 🙂

  7. Nici pe mine nu mă încântă internetul pe TV. Deși am de ceva timp un Smart TV am intrat de trei ori pe internet de pe el. E pur și simplu pierdere de vreme să tastezi cu telecomanda. Am înțeles din comentarii că se poate tasta și cu o tastatură wireless, dar nu dau banii pe ea, doar ca să-mi mai satisfac un moft.

  8. Am si eu un Samsung smart tv si vreau sa va spun ca nu merge sa comunici prin mess scrise … nici pe facebook si nici pe skype .. pentru ca nu ai obtiunea sa postezi textul scris pe facebook iar pe skype nici nu poti scrie deloc ca nu are aceasta obtiune pentru scris doar sa suni … cel putin asa e pe un smart firma samsung

Lasă un comentariu