fbpx

Sony Xperia XZ3 – primele impresii

Era o vreme când un smartphone Sony era echivalentul celei mai bune camere de pe telefon, făcea cele mai tari poze, și toți ne doream unul. După aceea au venit puternic din spate iPhone, Samsung, Huawei, LG, HTC, şi Sony a intrat într-un con de umbră. Zilele astea am în teste un Sony Xperia XZ3 prin Orange Smartphone Tester, smartphone-ul arată bine, cu multe îmbunătățiri, e un fel de Sony is back, dar eu mă întreb dacă nu e cam târziu. Am făcut un unboxing, câteva poze, am scris primele impresii, voi ce ziceți, ați mai cumpăra un smartphone Sony? 

Video unboxing Sony Xperia XZ3 primit de la Orange

Ce îmi place la el pentru început: designul e fain, față de modelele anterioare acum e rotunjit, în trend cu restul producătorilor, mă duce cu gândul la gama Galaxy de la Samsung, și asta nu e un lucru rău. Camera de pe spate e bună, se mișcă repede, redă ok culorile. Telefonul e rapid.

Ce nu îmi place: prețul e mare raportat la ce găsim în același buget, și nu am găsit încă niște dotări speciale care să te convingă să alegi acest model în detrimentul concurenței. Plus senzorul de amprentă cam incomod, amplasat la jumătatea telefonului. Am tendința să apăs pe cameră în locul senzorului.

Prima remarcă – la Orange Xperia XZ3 începe de la 329 euro la abonament, 799 euro la liber, și deși e mai ieftin decât ultimele modele de smartphone-uri apărute, concurența e puternică.

Practic vorbim de un upgrade realizat de Sony pentru XZ2-ul lansat acum 7 luni, cu ecran OLED,  design mai rotunjit, software mai bun și o cameră frontală mai performantă.

Ecranul OLED e realizat în colaborare cu echipa care lucrează la televizoarele Bravia, dacă aveți pe acasă așa ceva telefonul vă va încânta cu o explozie de culori la fel de intense.

Sper că aveți mâini mari, la 6 inchi nu e chiar ușor de manevrat. Am dubii asupra bateriei, cred că ține cu succes o zi, dar atât.

Camera din spate e de 19 MP, cu deschidere f/2.0, ies poze luminoase, filmează și 4K HDR, dar pe de altă parte concurența deja vine cu 2-3 camere, la același preț.

Sony Xperia XZ3 concurează pe piață cu Samsung Galaxy S9 și S9 Plus, LG G7, OnePlus 6, Huawei P20 Pro, chiar și iPhone XS. Nu vreau să mă înțelegeți greșit, telefonul e fain, arată bine, se mișcă rapid, scoate poze bune, dar mă uit la el, mă uit la specificații, la ce oferă concurența, și mă întreb de ce aș alege telefonul ăsta. Momentan singurul răspuns ar fi: pentru că e Sony.

Fotografii unboxing Sony Xperia XZ3

Oare poate Sony să mai concureze cu ceilalți mari producători de telefoane? Voi ce ziceți?

Recomandă

4 Comentarii

  1. Cum ziceai și tu, cam scump pentru ce știe să facă. Cred că Sony a început să evolueze, dar nu a ajuns la nivelul celorlalți producători. Designul telefonului îmi place. 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *