Camera foto de pe Sony Xperia XZ3, mult mai bună decât mă așteptam

Când am aflat că voi primi în teste un Sony Xperia XZ3, cel mai bun smartphone Sony la ora actuală, am început să râd. Să fim serioși, concurența are telefoane cu 2-3 camere pe spate, zoom optic, focalizare laser și alte minuni, și Sony încă mai lansează telefoane de top cu o singură cameră? Serios vorbind, credeam că nu voi rezona prea mult cu telefonul ăsta, și când am făcut unboxingul încă nu eram convins că e ce trebuie. Dar m-am înșelat, Sony a evoluat mult, au lucrat și pe partea de design, au venit cu îmbunătățiri software, iar camera foto e o surpriză plăcută, scoate poze faine ziua și noaptea, ca să nu mai zic de filmarea slow motion full HD la 960 fps. Exemple de poze #nofilter, clipuri video și mai multe detalii în continuare.

Sony Xperia XZ3 – primele impresii

Sony Xperia XZ3 e primit prin Orange Smartphone Tester, la Orange fiind disponibil începând cu 329 de euro la abonament sau 799 euro la liber. Să vă zic niște specificații mai întâi, și după aceea trecem la partea interesantă, pozele.

În spate Xperia XZ3 are aceeași cameră ca și XZ2, de 19 MP, ce face poze detaliate, în culori foarte apropiate de realitate aș zice. De apreciat că Sony a simplicat mult aplicația foto, opțiunile sunt ușor de selectat de oricine, ai modul auto unde setările sunt schimbate în funție de peisajul detectat,ai  modul selfie, ai slow-motion pentru video, iar dacă vrei să te joci cu setările treci pe modul manual. În 90% din cazuri am lăsat camera pe modul auto, e suficient pentru pozele pe care le face un utilizator normal.

Pe timp de zi telefonul scoate poze excelente, de la portrete la peisaje sau macro.

Am citit în alte recezii că pe timp de noapte camera nu ar fi la fel de performantă, se văd fotografiile mișcate, culorile sunt denaturate. Pot să mă pronunț doar raportat la Samsung S9 Plus și Huawei P20 Pro, testate tot anul ăsta. Comparativ cu ele camera mi s-a părut aproape la fel de bună pe timp de noapte, și parcă pozele sunt puțin mai detaliate. Blitzul îți face treaba ok până în 2 metri. Poate că S9 Plus e un pic mai ok, dar nu cu mult.

Mai jos câteva exemple de fotografii făcute seara sau pe înserat, direct din cameră, doar le-am redimensionat la 1600 pixeli.

Pe partea video am avut cele mai multe surprize, camera poate filma 4K HDR la 30 fps, iar filmările slow-motion merg până la 960 fps, rezoluție full HD, maximul văzut până acum pe un telefon. Pe scurt face clipuri faine, dacă folosești și un stabilizator unele filmări nici nu crezi că sunt făcute cu telefonul. Bonus poți filma folosind realitatea augmentată, ai opțiunea să descarci diverse pachete cu animații ce se suprapun peste imaginile filmate, în timp real.

Filmare 4K HDR cu Son Xperia XZ3

Filmare slow-motion la 960 fps

Filmare folosind funcția de realitate augmentată

Camera frontală e de 13 MP cu deschidere f/1.9, suficient cât să încapă toată gașca în poze, și pe modul selfie scoate pozele alea faine cu fundal blurat, care vă plac vouă pe Instagram. Nu prea sunt fan selfies, dar e bine să știi că te poți baza pe telefon pentru pozele de grup.

În concluzie, Sony a evoluat mult când vorbim de camerele foto de pe smartphone-urile proprii, Xperia XZ3 dovedește asta. Poate că nu e chiar la nivelul ultimelor modele de la concurență, ce vin cu mai multe camere, zoom optic etc, dar e pe aproape, și camera e una excelentă. Dacă ești fan Sony vei aprecia modelul XZ3.

Recomandă prietenilor!
  • 26
  •  
  •  
  •  
  •   

5
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Codrin
Vizitator

Între Xperia XZ3 și Samsung Galaxy S9 ce ai alege? Ca design sunt tot pe acolo, dar Sony e mai scump acum, că abia a fost lansat, și nu știu dacă merită banii în plus.

Albert S.
Vizitator
Albert S.

Cum e telefonul, nu aluneca din mana? In clipul asta parca e prea rontujit, mi-e frica sa nu il scap.
https://www.youtube.com/watch?v=-wnf_qBkS6g

trackback

[…] Sony Xperia XZ3 – vezi cum e camera foto […]