Spaţiu de stocare nelimitat în Picasa prin Google plus pentru mobil

De vreo 2 ani folosesc Picasa pentru fotografiile pe care vreau să le urc online. Da, toată lumea e pe Facebook şi îşi urcă pozele acolo, dar nu chiar toţi sunt pe Facebook, credeţi-mă. Serviciul e ok şi vine cu 1 GB spaţiu de stocare gratuit.

De când Google a anunţat propria reţea de socializare, Google+, au apărut nişte schimbări interesante pe Picasa. În primul rând toate fotografiile pe care le urci pe Google+ apar în Picasa, deci Picasa e integrat ca serviciu implicit de stocare a fotografiilor.

Există şi versiunea de mobil Google+ pentru telefoanele cu Android. Ştiu că nu apare în Market, dar o puteţi descărca de aici. Partea interesantă la versiunea de mobil e că permite încărcarea automată a fotografiilor realizate cu telefonul mobil online, iar fotografiile apar în contul Picasa, pe lângă Google+.

De ce e important uploadul instant folosind versiunea de mobil Google+? Pentru că fotografiile de maxim 2048 x 2048 pixeli şi clipurile video de maxim 15 minute nu sunt luate în calcul la spaţiul de stocare de 1 GB.

Cu alte cuvinte, ai spaţiu nelimitat de stocare în Picasa dacă urci fotografiile de pe mobil.

Cool, nu?

Explicaţia, direct din Picasa Help:

If you’ve signed up for Google+
Free storage limits
Photos up to 2048 x 2048 pixels and videos up to 15 minutes won’t count towards your free storage.
Automatic resizing
All photos uploaded in Google+ will be automatically resized to 2048 pixels (on their longest edge) and won’t count towards your free storage quota.
All photos uploaded to Picasa Web Albums over the free size limit will count towards your 1 GB of free storage. When you reach your storage limit, any new photos you upload to Picasa Web larger than the free size limit will be automatically resized to 2048 pixels (on their longest edge).
If you haven’t signed up for Google+
Free storage limits
Photos up to 800 x 800 pixels and videos up to 15 minutes won’t count towards your free storage.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
3 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile

[…] câteva avantaje foarte mari, cum ar fi posibilitatea de upload automată a fotografiilor și clipurilor video de pe telefonul cu Android dacă folosești versiunea mobilă […]

[…] pentru albumele de fotografii pe care le urc online şi pentru pozele afişate pe blog. Pe lângă spaţiul de stocare nelimitat pentru fotografii Picasa are numeroase avantaje, inclusiv existenţa unui editor (Picnik) care […]

Marian Deaconu

Ce trebuie sa fac, va rog, daca ma apropii de limita maxima de 1G pe blogger in Picassa? Nu vreau sa platesc pentru spatiu suplimentar la Google. Multumesc.