fbpx

Studiu despre copii, de ziua copilului

Dacă și voi vă întrebați uneori ce mai mănâncă copiii din ziua de azi, ultimul studiu Reveal ne luminează un pic. Dulciuri, 9 din 10 copii le consumă zilnic, pe când fructele sunt consumate de 5 din 10. Sucurile carbogazoase sunt consumate de 50% dintre copii de câteva ori pe săptămână, probabil în timp ce stau pe net, pentru că 5 din 10 copii stau între 1-3 ore zilnic.

Evident, vorbim de un studiu făcut pe 1000 de părinți, asta nu înseamnă că toți copiii mănâncă zilnic dulciuri, fast-food și sucuri, dar ne arată unde ne îndreptăm și la ce trebuie să avem grijă.

Să nu uit, la mulți ani copiilor voștri și copiilor din voi!:)

  • Dulciurile sunt incluse în alimentația zilnică a 9 din 10 copii, în timp ce doar 5 din 10 consumă zilnic fructe proaspete. cei mai mulți dintre copii consumă dulciuri o dată pe zi (59%), într-o măsură semnificativ mai mare adolescenții între 13-18 ani (65%) sau de 2-3 ori pe zi (30%).
  • 94% dintre copii obișnuiesc să consume fructe proaspete săptămânal, cei mai mulți dintre aceștia zilnic sau aproape zilnic (52%), în special cei cu vârste până în 3 ani (80%). Comparativ cu studiul din 2021, este îngrijorător faptul că numărul părinților care susțin că copiii lor nu consumă fructe proaspete în fiecare zi sau aproape zilnic a crescut de la 3 la 5 din 10 părinți.
  • copiii și adolescenții adoră sucurile carbogazoase, 50% obișnuind să le consume de câteva ori pe săptămână, dintre care 7% zilnic sau aproape zilnic.
  • O altă activitate zilnică a copiilor este petrecerea timpului în mediul online, 5 din 10 copii petrecând în medie între 1-3 ore pe zi utilizând internetul. Timpul petrecut online crește o dată cu înaintarea în vârstă, astfel că, mai mult de o treime dintre adolescenți (13-18 ani) utilizează internetul mai mult de 3 ore pe zi (37% vs. 26% total eșantion)
  • datele studiului ne relevă informații importante și despre programul de odihnă al copiilor. Așadar, cei mai mulți dintre aceștia (42%) merg la culcare între orele 21:00 și 22:00, în măsură semnificativ mai mare copiii până în 12 ani, iar o altă treime (34%) după ora 22:00, în special în adolescenții între 13-18 ani (44%).
  • Majoritatea copiilor (63%) petrec între 1-3 ore pe zi în aer liber, iar 5 din 10 copii întâmpină dificultăți cu trezitul dimineața
  • 5 din 10 copii obișnuiesc să primească cadouri din partea părinților cu ocazia Zilei Copilului, sărbătorite pe 1 Iunie
Recomandă

3 Comentarii

  1. La multi ani tuturor copiilor!

    Vina pentru aceste lucruri este doar a părinților! In plus, nu avem nici cultură și nici educație în ceea ce privește alimentația și stilul de viață. Desigur, sunt și alte cauze: lipsa timpului, neglijenta/ ignoranța, sărăcia, etc …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *