Studiu despre internetul mobil

Un studiu facut in Anglia asupra utilizatorilor de telefoane mobile (2000 de persoane) a ajuns la niste concluzii surprinzatoare:

  • 76% dintre utilizatori NU isi folosesc telefonul mobil pentru a naviga pe internet
  • 60% dintre respondenti au afirmat ca telefonul lor nu este capabil sa acceseze internetul (90% dintre ei se puteau conecta la internet cel putin prin  GPRS, dar nu stiau)
  • 70% dintre utilizatorii de internet pe mobil il folosesc pentru a accesa retelele sociale  (Twitter, Facebook…)

Sursa

Cam atat despre mitul care spune ca viitorul internetului este mobil. O fi, dar nu prea curand si mai ales, nu pentru toti!

Recomandă prietenilor!9
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Mar
Vizitator

viitorul o sa fie mobil, numarul utilizatorilor de internet pe mobil creste exponential.. este doar o chestiune de timp, mai vorbim peste 2 ani.
 

cosminbardan
Member
cosminbardan

la fel zic si eu. navigatul pe internet e rezervat calculatorului. O pozitie comoda, un monitor apreciabil ca dimensiune samd. Celor care sustin ca navigarea pe internet se va muta spre telefoanele mobile – cate carti in format electronic ati citit?

trackback

[…] This post was mentioned on Twitter by mariussescu, Claudiu Ciobanu. Claudiu Ciobanu said: RT @Grim_Cris: RT @mariussescu Studiu despre internetul mobil http://bit.ly/5K8wii […]

Mar
Vizitator

Cosmin – este irelevant ce spui tu, poti sa faci si browsing pentru mobil pentru stiri, informatii etc. nu neaparat sa citesti carti.
Din cauza lipsei timpului oamenii isi vor folosi mobilele pentru a accesa site-urile preferate atunci cand au timp : in masina la semafor, in autobuz cand asteapta metroul, la coada la saorma etc etc.
 
Lucrez la un site din Franta cu 1.2 mil useri pe luna, acum 5% sunt utilizatori de iphone si procentul creste lunar, anul trecut erau 2%.

cosminbardan
Member
cosminbardan

Mar – avem amandoi dreptate in punctul nostru de vedere. Eu ma refer la navigatul pe internet din curiozitate, pentru a afla ceva nou, aleator samd. Tu te referi la browsingul ‘cu tinta’; la acei utilizatori care cauta ceva precis, redus ca si cantitate si stiu exact de unde sa ia informatia. Te referi la acei useri ce intra pe un site de stiri, meteo, pe un blog anume sau un anumit videoclip pe youtube. Nu vad de ce ar sta cineva cu un telefon in mana si sa caute raspunsul la o intrebare pe care o are din copilarie… Citește tot »

HaiPa
Vizitator

Toate procentele alea nu prea se aduna bine.
Nu prea le-am inteles.

girmacearazvan
Member

In momentul de fata nu se merita sa dezvolti/investesti intr-o aplicatie de mobil pentru Romania, decat poate daca vrei sa iei cota de piata.

HaiPa
Vizitator

Pai daca 76% din respondenti nu folosesc internetul mobil atunci cei  70% din cei care il folosesc doar pt retele sociale sunt din cei 24% care au ramas de la 76%, nu?
Cifrele nu mi se par calculate corect. Sunt doar aruncate alandala ca sa creeze senzatie.