fbpx

Recomandare de suport auto pentru 4 biciclete – Peruzzo Pure Instinct 708/4

Anul trecut în primăvară căutam o soluție pentru a transporta 4 biciclete în drumețiile cu mașina, că și fetele au început să pedaleze singure. Voiam un suport auto pentru biciclete cu prindere pe cârlig, pe ideea că este mai aerodinamic decât suporturile ce se prind pe portbagaj, cu bare transversale, plus că la 4 biciclete e mai ușor și rapid să le pun în spate decât să le ridic deasupra mașinii.

Cam toate suporturile auto de la Thule pentru 4 biciclete săreau de 3500 lei, și după ce am analizat alternativele am ajuns să cumpăr Peruzzo Pure Instinct 708/4. Sunt mai multe magazine online ce importă modelul ăsta, anul trecut am plătit 1400 lei, acum e 1600 lei la un magazin ce îl are pe stoc, probabil a crescut și cererea pentru ele, tot mai mulți români și-au descoperit pasiunea pentru biciclete :). Există și versiunea pentru 3 biciclete, un pic mai ieftină.

Dacă vreți un suport auto pentru biciclete rezistent, simplu de montat și destul de ușor, raportat la dimensiuni și ce știe să facă, vă recomand modelul ăsta de la Peruzzo.

Avantaje suport auto pentru biciclete Peruzzo Pure Instinct 708/4:

 • Sistemul de prindere pe cârlig se potrivește cu majoritatea tipurilor de cârlige auto.
 • E ușor de montat și demontat, practic pui suportul auto pe cârlig, tragi maneta, conectezi priza electrică și pui bicicletele. Se blochează și cu cheie.
 • Operațiunea de montare durează cam 3 minute, și să prinzi 4 biciclete undeva între 5 și 10 minute, în funcție de cât de experimentat ești.
 • Se poate plia și încape în portbagaj, util de exemplu dacă vrei să faci ture cu bicicletele prin pădure sau în zone unde nu ai vrea să îl lași la vedere. Ăsta e unul din motivele pentru care l-am luat, deși găsisem și versiuni mai ieftine, pe la 1000 de lei.
 • Poți rabata suportul auto pentru biciclete chiar și cu bicicletele montate pe el, ca să umbli la portbagaj, e suficient să apeși pedala din capăt.
 • Are suport de număr, stopuri și semnalizări omologate EU si RAR, deci e perfect legal, poți circula liniștit cu el pe orice drum.
 • Suportul auto vine cu o priză cu 13 pini pentru conectarea la instalația electrică a mașinii, pentru Audi A4 de exemplu a funcționat așa, dacă aveți sistem auto cu conectare prin 7 pini se poate cumpăra un adaptor separat 7/13, Peruzzo 962
 • E realizat din oțel, sarcina maximă e de 60 kg. O bicicletă bună nu are mai mult de 15 kg, deci puteți pune 4 liniștiți, plus că brațele de prindere pentru fiecare bicicletă sunt individuale.
 • Merge pentru biciclete cu diametrul cadrului intre 22 si 80 mm, iar sistemele de prindere sunt reglabile, le puteți adapta pentru prindere din mai multe zone ale bicicletei.
 • Vine și cu un sistem anti-furt, atât pentru biciclete cât și pentru suport.

Aș zice că Peruzzo Pure Instinct 708/4 e un suport auto pentru 4 biciclete din gama premium, dar prețul este mult mai accesibil față de alte branduri, deoarece nu sunt așa de cunoscuți. Am condus mașina cu 100 de kilometri la oră cu el fără să simt că bicicletele sunt în pericol sau suportul nu e stabil, și momentan nu i-am găsit dezavantaje.

Dacă vreți mai multe detalii lăsați un comentariu. Mai jos e clipul oficial de prezentare de la producător, plus fotografiile oficiale.

Recomandă

8 Comentarii

  • Este perfect legal. Te duci la politie și soliciți o a treia plăcuță de înmatriculare, pentru suportul de biciclete. Eu am avut la vechea mașină.
   Că să fii sigur, dă-le un mail înainte.
   Dacă ești din București, du-te direct la SRPCIV în Pipera cu actele mașinii…

 1. Este perfect legal. Te duci la politie și soliciți o a treia plăcuță de înmatriculare, pentru suportul de biciclete. Eu am avut la vechea mașină.
  Că să fii sigur, dă-le un mail înainte.
  Dacă ești din București, du-te direct la SRPCIV în Pipera cu actele mașinii…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *