fbpx

Zilele trecute văzusem pe Facebook o campanie de la Cartoon Network împotriva bătăușilor, Fii prietenos, nu rautacios. Ideea campaniei e bună, și poate chiar ar atrage atenția, dar intenția bună a dispărut când a apărut Alex Velea pe ecran. Nu am nimic cu tipul, dar să îl asociezi pe el cu ideea de campanie împotriva agresării e greșit, nu îl ajută nici fața, nici tatuajele, nici muzica și nici felul în care se comportă în public. Dar na, dacă cei de la Cartoon Network cred că tipul are credibilitate. Nu el cânta pe o piesă …Depravat talentat, Stil haiduc e bun baiat, Jon tace tace si le face, E atent si ca golan? Da, un adevărat role model pentru cei mici.

Distracția continuă cu a doua campanie, Biserica ortodoxă și-a dat seama că treaba cu religia în școli e nasoală, părinții nu mai sunt chiar așa de îndoctrinați ca pe vremuri, și au pregătit ei o campanie online, Cereti ora de religie in scoli!, cu vedete care să ne zică nouă de ce e bine să ne punem copiii să facă religie la școală. Printre ele se află și Connect-R.

Pe bune acum? Înțeleg că tipul e pe val, dar ce tangență are omul ăsta cu părinții, pentru că în fond ei sunt targetul campaniei? Credeți vă va vedea un părinte clipul cu cel care cânta Daca ma vei supara, Mai da-te-n dragostea mea și se va grăbi să completeze formularul de înscriere la ora de religie?

Nu știu cum s-au făcut campaniile astea, dar problema principală e credibilitatea. E chiar indicat să te folosești de vedete pentru a atrage atenția asupra unor cauze sociale, pentru a influența opinia publică, dar criteriul principal este ca aceea vedetă să fie crezută de publicul țintă, valorile ei să să fie similare cu valorile lor!

În cazurile de mai sus, pe Alex Velea l-aș vedea mai degrabă în rolul bătăușului (no offense man) iar pe Connect-R îl văd în club, petrecând cu ai lui. Poate că în viața reală or fi persoane ok, care apără copiii de bătăuși și merg la biserică în fiecare duminică, dar imaginea lor nu transmite asta, și e o tâmpenie să crezi că cineva va crede ce zic ei în campaniile online, oricât de bine i-ai aranja și oricât de multe lumini le-ai băga în față.

Deja m-am întins prea mult. Urmează să îl vedem probabil pe Florin Salam promovând mersul la operă și cultura (deși tipul chiar are voce și știe să cânte muzică clasică).

RECOMANDĂ
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
 •  

7 Comentarii

 1. Zici tu, zici, dar și-n melodia cu „dă-te-n dragostea mea” face puțină educație religioasă.
  „Mai rămane un pic să dăm și-napoi
  Cântăm Corinteni
  Că fără dragoste am fi nimeni”
  De asta până și eu am rămas surprinsă :).

   • ! Nu am reusit sa ascult niciodata muzica d-lui dar am cautat versurile si daca site-ul pe care am cautat (recunosc cu Ctrl+f ca nu m-am riscat sa imi stric ziua citind asa ceva) are dreptate Anda. Ramai masca cata educatie poate transmite dl. !

 2. Nu stiu ce legatura are velea cu bullying-ul. Imi aduc aminte cu jale de imagini din videoclipurile sale cu miscari ostentative si versuri… nu mai intru in detalii.

  Dar nu erau amandoi portoricani? 🙂 Acum promoveaza valori pentru romani?
  N-am scris nimic despre conector sau veleah, dar am zis cate ceva despre ce-a promovat primul dintre ei si anume ora de religie din scoli.

 3. De Connect R nu ma mir, i-am vazut doua interviuri si tipul e pasionat de citit inclusiv carti teologice, nu stiu ce transmite prin muzica lui in general (ca-n interviuri e asezat si destul de profund) dar in melodia pomenita de tine chiar apar versurile respective. Cred ca :mai da-te-n….” e un fel de imitatie dupa o vorba a calugarului Cleopa care zicea “Manca-v-ar Raiul” cu sensul sa ne regasim toti in rai. Suna ciudat dar cred ca asta e sensul.
  Mie Velea nu mi se pare genul bulling. Genul manelist, usor agresiv da, petrecaret si bautor da :)))), pare genul ala de apartinator de o gasca de cartier. M-am mirat cand am vazut ca Antonia, o tipa extrem de frumoasa, l-a gasit demn nu doar sa se cupleze cu el ci i-a facut si un copil soooo n-am ce zice, o vedea ea ceva ce eu nu vad. Dar raportat strict la campania respectiva, parerea mea e ca un baiat la pubertate sau la adolescenta cu ocupatii de bulling e mai degraba convins de Velea decat de un Smiley sau un Temisan. Ca de Fuego nu mai zic. Cred ca total nelalocul lor ar fi aia din Parazitii sau BUG Mafia. Velea oricat ar fi el de tatuat si privire de dur scheauna si canta despre iubire si chefuri si topaie in videoclipuri cu gasca.

Lasă un comentariu