fbpx

Așa cum mă așteptam, articolul despre Galaxy Note 8 care costă aproape 1000 de euro la liber a generat multe discuții de genul Știu eu telefonul X, care e fix la fel dar are prețul la jumătate. Am primit mai multe mesaje de genul ăsta, că e snobism sau hipsterism să dai atâția bani pe un telefon. Doar că realitatea e un pic altfel, da, sunt smartphone-uri și la 500 de lei, dar în nici un caz nu poți compara cel mai nou model apărut cu un telefon ieftin. Vă scriu asta în timp ce strâng din dinți cu un smartphone de 300 de lei, că telefonul meu e în service.

Din punctul meu de vedere, un smartphone acceptabil și NOU găsești începând cu aproximativ 1000 de lei, prețurile la liber, dar și aici trebuie să cauți atent, de exemplu sunt și branduri chinezești bune, dar pot apare probleme cu garanția, blocaje de soft, aplicații inutile de care nu poți scăpa. Eu de exemplu am cumpărat recent un Lenovo Moto G4 mamei, care e ok, dar nu e nici cel mai subțire, nici cel mai rapid, în schimb are dotări bune pentru banii ăștia și ea nu avea nevoie de mai mult.

Vrei performanță, să te țină bateria lejer măcar 1 zi, să nu ai probleme cu actualizările de software, să ai și garanție ok la telefon și specificațiile să fie bune, să nu ai senzația că îți termini de băut cafeaua până verifici mailurile și Facebook-ul, iar pozele făcute să nu fie pixelate? Discutăm de un buget între 1000-2000 de lei, la liber, pentru telefon nou.

Abia după 2000 de lei încep fițele, să zicem, iar peste 3000 de lei da, putem spune că ține și de mofturi și venituri.

Nu îi înțeleg nici eu pe cei care își iau telefon de sute de euro în rate, când ei abia au ce mânca, dar dacă ești om de afaceri sau salariul tău e cu cel puțin 4 zerouri și ai nevoie de performanță s-ar putea să nu fie nici ăsta un moft. Depinde cum privești lucrurile, dacă ești pe drumuri 90% din timp și folosești mult telefonul pentru a face bani (emailuri, documente, apeluri video, calendar), nu doar pentru Facebook, telefonul își scoate banii în câteva luni.

Ăsta nu e un argument pentru a convinge pe cineva să cumpere Note 8, deși din ce am testat până acum are și câteva funcții faine de business, zic doar că sunt absurde comparațiile între telefoane abia lansate, ce vin cu tehnologii noi, procesoare ultrarapide, ecrane 4k, și telefoane lansate acum un an, cu specificațiile la jumătate.

Mă înșel?

RECOMANDĂ
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
4 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
alex
11 septembrie 2017 21:09

Nu te inseli, nu pot fi cumparate smartphone-urile low cost cu cele de top, foarte scumpe. Insa, 50% (apreciez eu) din persoane care isi iau un telefon care se apropie de 1000€, habar n-au ce e ala. Si-l iau pentru ca vor sa fie mai breji decat ceilalti. Isi iau telefon de “toti banii”. Nu mai au 15€ ptr un abonament. Astia, din categoria asta, stiu doar ca au un telefon foarte scump si ca e ultimul model din serie. Atat. Nici nu stiu sa-i faca o setare. Asta am dedus, dupa ce am observat multe insi din anturajul meu… Citește tot »

trackback

[…] – am mai scris despre mirajul telefoanelor ieftine cu dotări de top, nu există așa ceva. Poate că vei găsi un brand mai puțin cunoscut care să nu aibă adaosul […]

trackback
6 noiembrie 2017 10:56

[…] la egal, Android a ajuns și el la maturitate, depinde acum doar ce ecosistem preferi. Dacă vrei modelul de top tot 1000 de euro te va costa, indiferent ce logo are pe spate. […]

4
0
Lasă un comentariux
()
x