fbpx

Televizunea – incotro?

Sau ce a ajuns televiziunea pe meleagurile mioritice? Ma refer la canalele obisnuite, nu la cele specializate pe anumite segmente.
Deja sunt suprasaturat de toate tampeniile pe care le vad la TV. Oricum nu prea ma mai uit, dar se mai intampla ocazional sa ajung cu mana pe telecomanda, si atunci vad fragmente din tot ce nu ma intereseaza!
Si ce pot vedea. Pai avem asa:
La Stiri – crime, violuri, scandaluri, animale maltratate. Sa mai continui?
La Filme – filme aparute acum 3-4 ani, eventual date in reluare pana ajungi sa stii fiecare secventa. Asta poate nu ar fi o problema, dar avand in vedere ca la un fim de o ora stai 2 ore si jumatate, datorita reclamelor intercalate, situatia devine cam hilara. Deja consumatorii romani s-au saturat de reclamele la TV, schimba canalele pentru a scapa, iar posturile cum reactioneaza? Cu mai multa publicitate, mai mult spatiu acordat reclamelor. Intelegem, ca asta e sursa principala de bani, dar limita decentei unde este?
La emisiunile de divertisment, probleme in dragoste, sociale etc – Adaptari nereusite dupa programe de succes din afara, chestii regizate cu inselat sotie, amanta etc… Sau Surprize tampite cu babe plangacioase, sau concursuri chinuite gen “Dansez pentru tine”, unde organizatorii pun oameni cu probleme reale sa danseze pana nu mai pot, in speranta ca vor primi bani! Siguur, ce caritabili sunt sponsorii, cum dau ei bani pentru cine danseaza mai bine!
Cireasa de pe tort zic eu ca este emisiunea cu santierul. Pai cum sa nu bagi niste manelisti pe sticla, ca sa mai injure si sa faci rating! Se poate? Toti manelisti din Romania se vor uita, ca doar sunt confrati lor pe sticla, corect?
Sa nu uitam celebra televiziune cu telenovela Elodia, care tot se mandreste cu audiente record. Pe ce? Pe niste emisiuni de doi bani, in care tot scormonesc prin noroi?

Cred ca pe lista se pot adauga tot inainte programe, emisiuni etc, dar nu are rost. Ideea de baza a fost expusa! Televizunile romanesti difuzeaza numai porcarii, iar telespectatorii inghit. Oare chiar asta isi doresc ei? Oare chiar nimeni nu zice nimic? Imi vine greu sa cred! Poate pe viitor multe televiziuni o sa ramana fara rating, si atunci o sa se intrebe: De ce? Pentru ca telespectatorii se vor satura sa inghita zi de zi aceleasi ineptii!
Sa speram!

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *