fbpx

Teoria numelor scurte

99,99% dintre voi nu ştiţi că eu mai am încă un prenume, pe care nu îl folosesc. Vă provoc să îl găsiţi . Nu îl folosesc pentru că nu îmi place şi pentru că eu cred în teoria numelor scurte. Cu alte cuvinte, teoria asta spune asa: cu cât ai un nume mai scurt şi mai uşor de reţinut îţi cresc şansele de a te relaţiona mai uşor cu ceilalţi, de a te integra mai rapid în diferite medii, de a avea succes. Pe principiul ăsta am mers şi când am militat pentru un nume scurt destinat fetiţei noastre, Diana. Da, am câştigat.

Cred că există şi ceva studii pe tema asta, nu am cercetat foarte amănunţit, dar puteţi observa şi voi dacă teoria e valabilă sau nu. Să spunem că vă sunt prezentate două persoane la un eveniment: Adumitresei Pascal Cosmin Dumitru şi Pop Ciprian.

Peste 2 luni de zile, dacă vă veţi întâlni cu ele pe stradă, al cărei nume vă va veni mai uşor în minte? Eu marşez pe domnul Pop.

Pe acelaşi principiu, al numelor scurte şi uşor de reţinut se ghidează şi companiile atunci când aleg numele brandurilor noi: scurte, uşor de reţinut şi cu sens pentru utilitatea produselor încorporate sub acel brand.Există şi excepţii, dar puţine. O listă cu nume lungi de branduri din afară aici.

Ca idee, care este cel mai lung nume de brand pe care îl cunoaşteţi (nume de brand, nu slogan)? Sunteţi de acord cu teoria numelor scurte de mai sus?

Recomandă

20 Comentarii

  1. Eu, in online, folosesc Anda Elena (anda_elena, mai exact). Intr-o lume plina de Anda si de Elena… Anda-Elena sunt mai putine 🙂
    Si tu esti Marius Sescu – deci tot doua nume. Eu, cel putin, asa te “strig”, ca sa nu te confund cu alti Marius. Dar, pentru o femeie ii e mai greu sa fie constanta in numele de familie – e domnisoara, apoi se marita, divorteaza… 🙂

    Referitor la provocare… sa zicem… Octavian?!

  2. Hai ma ca tu nu folosesti al doilea prenume fiindca ti-e ca te iau astia de Valerica. 🙂 Sper ca gusti gluma. Apropo de asta, eu cu un nume nu prea scurt, ma bucur ca nu am si al doilea prenume. Pe de alta parte, exista intotdeauna cai de a rezolva problema. La mine e foarte usor. Din Adrian Monoranu pot deveni rapid Adi Mono. :))

    • Maxim au încercat cu Vali, dar nu am folosit niciodată prenumele, deci au renunțat toți. Pe tine te știu toți oricum de Mono, deci te-ai scos cu brandingul personal. 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *