fbpx

E nevoie de țepuiți noi prin online

Un tip se plângea zilele trecute că a rămas fără site, după ce s-a zgârcit la un hosting ieftin care a dispărut în ceață, e suspendat inclusiv site-ul furnizorului.

Cineva se plângea pe un grup că a schimbat în două luni trei agenții pentru realizarea unui magazin online și niciuna nu livrează, deși de fapt el e cel care visează prea multe, de 500 euro vrea magazin online și SEO și grafică și copywriting, și toate gata în două săptămâni.

Un fost client a schimbat vreo 4 persoane pentru campaniile de marketing online în 6 luni de zile, că i-a spus cineva lui că noi suntem prea scumpi. Nu urmăream clientul în mod special, dar primesc notificări din contul lui de Google Ads, că nu s-a priceput nimeni să ne scoată de acolo, e greu cu digitalul ăsta.

O agenție exotică ce vinde cursuri de marketing și social media și vrea să îi învețe pe antreprenori cum să se promoveze singuri schimbă pe bandă angajații și colaboratorii care se ocupă de promovarea cursurilor proprii. Ce să zic, succese pe toată linia.

Nu mă laud, nu mă plâng, doar constat, e nevoie de țepuiți noi prin online.

Câteva țepe luate de clienți ce vor marea cu sarea pentru doi bani, câteva țepe luate de agenții și freelanceri ce se vând prea ieftin de la clienți, și poate lumea nu va mai avea așteptări nerealiste.

Să ceri prea multe chestii pentru care vrei să plătești puțin, să te lauzi că ești cel mai bun dar tu de fapt să fii un impostor, să mergi pe principiul fake it till you make it, din astea.

Partea proastă e că piața se curăță greu, durează chiar și câțiva ani până lumea se prinde că cineva e fals sau că bate câmpii, indiferent de domeniu. Dar am auzit că e frumos și în Portugalia.

Recomandă

11 Comentarii

 1. Doar eu sunt singurul prost care livreaza si magazin online si grafica si consultanta la greu pentru 500€? Toate facute cu simt de raspundere si unele magazine facute in trecut ating milionu de euro CA?
  Am incercat si eu Portugalia pentru o luna. A scos aceleasi costuri ca si mine dar pentru vreo 400 de euro pe luna (in 2018). Dupa experienta neplacuta am inceput sa fac eu pentru clienti ce facea portugalia pentru mine… deci sunt vesnic recunoscator!

  • Cred că da, eu știu de sume similare, dar la banii ăștia ce am văzut nu era utilizabil și trebuia refăcut. Depinde și cum lucrezi, dar abordarea ar trebui să fie alta. Cât crezi că ar trebui să câștigi lunar, cât timp îți ia să livrezi un magazin online, cât costă o oră din munca ta, și obții un preț corect.

   • Stiu toate astea, stiu cum sa calculez dar…. Am avut 9 ani magazin online si mi-am luat nenumarate tepe.
    Acum fac magazine pe bani putini deoarece 1. Imi fac portofoliu si 2. Ajut clientii cuz i fuckin know the struggle…. Si daca tot le fac pe 500 de e, le fac si frumoase si ii si invat. In plus, pe termen lung, pe majoritatea ii tin ca si clienti pentru PPC.
    Ce vreau sa zic e ca se mai gaseste cate unul sa lucreze si ieftin si bun (bun din punctul meu de vedere).

  • @Dan: ce pacat, doar, ca nu ai link la portofoliul ala faimos pe site-ul pe care-l promvezi in semnatura de aici 😉

 2. Nu se curata nimic. Tepuitii si teparii se regenereaza incontinuu. Ai invatat o lectie, poate nu mai iei teapa, asteapta la coada altii sa invete lectia. Atata timp cat se deschid afaceri noi, vor exista tepuiti noi. Regii africani care lasa mosteniri aleatoriu nu au disparut inca. Si exista deja de cel putin 20 de ani, sau poate sunt chiar cu mult mai vechi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *