fbpx

Prin 2020 aveam în plan o investiție imobiliară, doar că mi se părea că prețurile sunt prea umflate, ar trebui să mai coboare un pic, mai ales că randamentele scăzuseră, nu mai închiria nimeni nimic pe pandemie.

Între timp au crescut prețurile materialelor de construcții cu 30%, și imobiliarele din zonele bune cam tot cu atât. Dacă mai e rentabil sau nu domeniul, dacă suntem într-o bulă sau nu e altă discuție, ideea e că timpul a lucrat împotriva mea, de frica să nu pierd atunci e posibil să fi pierdut mai mult. M-am reorientat spre bursă, peste vreo 2 ani vom vedea dacă am greșit sau am avut instinctul bun.

Cu câțiva ani în urmă vorbisem cu cineva care voia să își deschidă o firmă în domeniul lui de activitate, unde avea peste 15 ani de experiență și multe conexiuni, iar nișa era bună, pe creștere la noi. I-am zis că mi se pare o idee bună, sigur va avea succes. L-am întâlnit după un timp, era tot angajat, încă se mai gândea dacă să deschidă firma, doar că pe piață intraseră mai multe companii, concurența era mai puternică, familia avea cheltuieli mai mari, probabil a pierdut fereastra de oportunitate.

Când eram mai tânăr un amic o plăcea mult pe prietena lui, dar tot ezita să o ceară în căsătorie, deși ea îi tot bătea apropouri. El nu era convins 100%, voia să mai copilărească, să de distreze, din astea. Între timp tipa a plecat cu altul, e căsătorită, cred că au și 2 copii, ăsta a rămas cu copilăriile lui și regretele.

Există un timp pentru analize și un timp pentru acțiune, un timp pentru planuri și un timp pentru punerea lor în practică. Nu zic acum să vă aruncați fără a gândi în tot felul de afaceri, relații sau proiecte, să riscați totul azi, dar uneori dacă așteptăm prea mult ratăm fereastra de oportunitate, și la final când tragem linie vom regreta lucrurile pe care nu le-am făcut, nu cele pe care le-am făcut.

2 Comentarii

Lasă un comentariu