fbpx

Cele mai vândute smartphone-uri în Europa

Căutam informații legate de preferințele europenilor în materie de telefoane mobile în 2020 și am găsit două surse cu cifre similare despre topul vânzărilor de smartphone-uri și cote de piață. în trimestrul 2 din 2020 în Europa s-au vândut cel mai mult telefoane produse de Samsung, Apple și Huawei. Surprizele sunt pe locurile 4 și 5, adică Xiaomi și Oppo. Xiaomi are vreo 2 ani de când e prezent oficial și la noi, Oppo a intrat și el pe piața românească anul ăsta destul de puternic.

Totuși, în topuri nu apar decât foarte jos HTC, Sony sau Motorola, mărci care acum câțiva ani erau pe buzele tuturor. ZTE sau Nokia sunt pe undeva pe acolo, dar nu contează. Cât de repede se schimbă piața și preferințele utilizatorilor.

Surse: PhoneArena și Statista.

Puncte bonus pentru One Plus, anul ăsta au crescut cu 128% și deși încă nu sunt sus în top, văd tot mai mulți în jur cu telefoane făcute de ei.

Xiaomi a crescut cu 64%, Oppo cu 52%, dar au crescut mult și bugetele lor de marketing. Ambele fac telefoane ok, dacă lucrează mai mult pe adaptarea softului pentru preferințele europenilor vor crește și mai mult, mai ales de când Huawei nu mai e apreciat de americani și a rămas fără acces la serviciile Google.

Samsung e normal să vândă cele mai multe telefoane, au atât de multe modele încât găsești un telefon ok pentru orice buget, mai nou au adus și în Europa telefoane cu procesoare Qualcomm, iar iPhone în continuare se vinde bine, chiar dacă vânzările lor au scăzut un pic. Gândiți-vă că ceilalți producători au zeci de modele, iar ei sunt pe locul 2 deși au vândut doar două modele noi, iPhone SE și iPhone 11.

Cam asta e situația prin Europa, voi ce telefon mai folosiți și recomandați?

Recomandă

4 Comentarii

  1. Salut. Eu miam luat anul trecut un Motorola g7 power. Foarte mulțumit de el pana acum. Îmi place Android-ul curat de la Motorola.

  2. Well, in august anul trecut mi-am luat un Nokia 4.2 cu Versiunea 10 de Android si android one. Singura plangere contextuala e ca ecranul nu prea rezista la enspe mii de intalniri cu gresia/parchetu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *