Una din replicile care mă deranjează cel mai mult e asta: Toți fac la fel. Ești într-o discuție cu cineva, încerci să stabilești cum să faci un anumit lucru într-o manieră nouă, ai o idee diferită și ți se spune că nu, e mai bine să faci așa cum fac toți ceilalți. Toți fac la fel, tu de ce vrei să riști când poți să joci la sigur?
Nu înțeleg mentalitatea de turmă. Ok, are sens să ții cont de sfaturile și sugestiile celor din jur, să vezi ce s-a făcut până acum, să analizezi ce a avut succes și de ce, dar asta nu înseamnă că trebuie să faci mereu cum fac ceilalți. Vorba aia, avem un creier, ar trebui să filtrăm informația și să decidem noi ce vom face mai departe și prin ce metodă. Dacă ne mulțumim să copiem sau să imităm nu vom ajunge prea departe, asta e sigur.
Chestia asta o vezi peste tot, toți fac la fel, toți merg la sigur, nimeni nu încearcă să gândească diferit, nimeni nu vrea să riște. Mă uitam la afișele din campania electorală, că tot am umblat prin țară. Toate erau la fel, candidații în aceeași postură, aceleași slogane expirate, aceleași mesaje insipide. Foarte puține excepții care să convingă alegătorii. La televizor aproape toate reclamele merg pe același tipar, încearcă să ne convingă că produsul brandului respectiv e el mai bun. În societate oamenii preferă să respecte normele, să facă la fel ca vecinii, prietenii, rudele, doar pentru a nu ieși cumva în evidență.
Nu am o concluzie, dar ar fi bine să gândim și pentru noi, nu să ne luăm mereu după alții. Eu mereu când am luat decizii pe cont propriu mi-a mers bine, când m-am luat după alții am luat-o în bară. Voi?
De ce facem de obicei ce fac si ceilalti ? Pentru că suntem laşi, pentru că vrem să fim acceptaţi de majoritate.
Eu am o vorbă: în materie de finanţe nu fă ce fac cei mai multi dintre semenii tăi pentru că cei mai mulţi dintre ei sunt săraci.
[…] ce mi-a atras atentie e asta de la Marius Sescu. Recomand si urmarirea posturilor din linkurile din articol. Si ca o nota […]