fbpx

Anul trecut am avut mai multe drumuri prin țară cu mașina, și majoritatea le-am făcut singur în mașină. Am anunțat pe Twitter, Facebook cu ceva timp înainte că mai am locuri disponibile, dar programul meu nu s-a potrivit cu al prietenilor și uite așa am ajuns să fac sute de kilometri singur, eu cu muzica mea și cu handsfree-ul la ureche.

Uneori e relaxant să conduci singur, mai ales dacă e noapte și traficul e lejer, dar alteori parcă chiar ți-ai dori un partener de drum, cu care să mai schimbi o vorbă. Din când în când mai luam oameni la ocazie în drumurile prin țară, e interesant să descoperi oameni noi, să afli din experiența lor de viață.

Cred că în situații ca cea de mai sus un site ca 4inmasina este util. Știu că au mai fost câteva încercări de genul ăsta la noi, dar proiectele respective au dispărut. Poate de data asta e cu noroc. Pe afară conceptul de carpooling e destul de popular, la noi nu știu de ce nu a prins, mă uit uneori dimineața la câte mașini cu 1 singur ocupant sunt în trafic și mă gândesc că poate suntem prea egoiști.

Folosind 4inmasina.ro, ne propunem sa reunim intr-o singura masina oamenii care merg spre aceeasi destinatie si sa facem experienta win – win.
Credem ca aceasta modalitate de a calatori este foarte tare din mai multe puncte de vedere: financiar – nu mai platesti singur combustibilul – faci economii, te distrezi, asculti si impartasesti povesti.

Fie ca iti lasi masina acasa si mergi cu altcineva, fie ca vrei sa o conduci pe a ta, poti participa oricand la aceasta actiune: consulti anunturile – alegi orasul care te intereseaza dintre cele existente sau pui chiar tu un anunt! Este un serviciu rapid, simplu, gratuit!

În fine, întrebarea mea era legată de serviciu: voi ați lua la un drum lung în mașină niște tovarăși de drum necunoscuți? Pentru a reduce cheltuielile cu carburantul, pentru amuzament. Mie conceptul îmi place, probabil voi folosi site-ul pentru a anunța când mai am drumuri prin țară și locuri libere în mașină.

5 Comentarii

  1. Nu mai rețin, dar văzusem de mult timp chestia asta, nu pe site-ul ăla însă, dar tot în .ro. Poate un forum, chiar nu mai știu. Bien, tre’ să fi conștient și de riscuri. Orișicât, în ultima vreme n-a mai fost niciun caz de gât tăiat sau altceva. Deci, suntem pe drumul cel bun 🙂

  2. o cunostinta a luat pe cineva la ocazie. cand a urcat, autostopistul l-a intrebat… “e bine 5 lei pana in satul urmator?” “stai linistit, nu iti iau nimic”, a venit raspunsul. Cu putin inainte de destinatie, soferul a facut accident, nu foarte nasol, dar pasagerii au suferit ceva traumatisme… au trecut 5 ani de atunci si autostopistul tot il cheama pe la tribunale pe sofer, vrea daune ca l-a durut spatele… ce mai poti zice?

    • Aproape sună SF ce spui tu acolo. Nu cunosc perfect legislația, dar cât timp nu l-a obligat nimeni pe autostopist să urce în mașină nu cred că avea pe ce criteriu să îl dea în judecată pe șofer. Oricum, e interesant.

  3. No, era chiar vorba de un forum prin care se anunțau alde de-astea. Gen: Merg joi din Baia Mare la Cluj. 4 locuri. Eventual se luau oameni și de pe traseu. Dar nu mai rețin unde, colecția de bucmarce nu mai e ce-a fost odată ca niciodată.

Lasă un comentariu