fbpx

Unirea a două pagini de Facebook – varianta actualizată

Vreți să uniți un cont personal de Facebook creat pentru un brand cu pagina oficială a brandului. Am scris deja cum se face asta – Unirea unui cont personal cu o pagină de Facebook în 2 pași.

Problema este că în ultima perioadă, majoritatea celor care convertesc contul personal într-o pagină și solicită unirea acesteia cu pagina de brand constată că butonul Merge Pages nu funcționează, apeși pe el și nu se întâmplă nimic, nada, niente. Bonus, nici formularul dedicat Request to Merge Your Duplicate Pages nu funcționează, afișează un mesaj cum că pagina respectivă nu este disponibilă. Din fericire, există o soluție alternativă.

unire pagini facebook formular

Dacă locuiești în S.U.A sau folosești un IP din State formularul de mai sus funcționează, chiar ieri l-am folosit pentru a uni două pagini pentru un brand. Procedeul e mult mai complicat, dar dacă v-ați săturat să așteptați până ce Facebook rezolvă problemele legate de unirea paginilor asta e soluția care funcționează acum.

Bun, aveți două pagini de Facebook pentru același brand, cu nume similare, și sunteți administrator cu drepturi depline pentru ambele pagini, sau le aveți în același cont. În continuare, trebuie să urmați pașii de mai jos.

1. Bifați în setări că permiteți conectarea la contul de Facebook din locații diferite și asigurați-vă că aveți acces la numărul de telefon pe care veți primi codul de confirmare la conectare – https://www.facebook.com/settings?tab=security&section=approvals . E o măsură de securitate suplimentară introdusă de Facebook, trebuie să bifați conectarea din locații diferite pentru că va fi nevoie să accesați Facebook cu un IP din State.

2. Descărcați Tor browser și folosiți-l cu un IP din S.U.A, pentru a face Facebook să creadă că vă conectați din State – https://www.torproject.org/download/download-easy.html.en.

3. Conectați-vă la contul de Facebook folosit pentru a administra cele 2 pagini pe care vreți să le uniți. Va trebui să răspundeți întrebărilor de securitate, veți primi codul de confirmare prin SMS sau vi se va cere să introduceți primele 6 cifre de la cardul asociat contului, dacă ați folosit Facebook Ads.

4. Mergeți la formularul Request to Merge Your Duplicate Pages, alegeți pagina pe care vreți să o păstrați și pagina sau paginile care vreți să fie unită cu prima pagină. Pagina care se păstrează trebuie să aibă cel mai mare număr de fani (likes). Cam atât, așteptați să primiți de la Facebook emailul de confirmare și paginile să fie unite, de regulă durează 1-2 zile.

Soluția e luată de aici, unde sunt mulți care se plâng de problemele ce apar la unirea paginilor de Facebook. Sper să vă ajute.

E amuzant cum pentru un lucru simplu, adică unirea unor pagini, trebuie să instalezi browsere, să păcălești Facebook că ai IP de State etc, totul pentru a avea acces la un formular. Facebook, tot mai util de la o zi la alta, nu credeți? Cum ziceam, ultimul care pleacă din rețea să stingă lumina.

Recomandă

29 Comentarii

 1. Stii cum as putea recupera o pagina de facebook care nu este creata de mine dar apartine firmei? Defapt problema pleaca de la ideea ca respectiva pagina vede locatia firmei pe harta, iar pagina oficiala a firmei nu vede locatia pe harta. Vreau sa unesc cele 2 pagini pentru a beneficia de harta respectiva. Am incercat mai multe variante si nu au functionat.

 2. Nu mai functioneaza varianta asta :'(
  As vrea sa unesc doua paginii de facebook si nu pot… nu stiu cum.. iar varianta aceasta nu mai functioneaza 🙁

 3. Revin cu un raspuns concret la situatia mea, poate ajuta si pe alti cititori. Am o pagina facebook business si din greseala s-a mai facut o pagina prin check in facut la fata locului. Am solicitat ca pagina facuta prin check in sa intre in administrarea paginii de business. Am trimis acte doveditoare nu a venit nici un raspuns. Am ales varianta cu e-mail (un administrator al paginii de business apasa like si la pagina care doreste sa o uneasca si o reclama ca fiind a business-ului respectiv) si am asteptat raspunsul. Dupa circa 3 saptamani am observat ca paginile au fost unite singure. Daca cautam pagina facuta prin check in acum ma redirecteaza catre pagina de business si ma avertizeaza ca paginile au fost unite. Am scris putin cam vag dar ideea este ca trebuie asteptat destul de mult si cred ca depinde cei de la facebook.

  • Paginile de checkin se crează automat când dă cineva checkin, de aceea există opțiunea de a revendica acele pagini. Din experiența mea solicitările de unire pt paginile de ckecin sunt rezolvate mai rapid. Tot indienii se ocupă de ele, dar probabil un alt departament.

    • Buna Ciprian,

     Am si eu aceeasi problema: 1 pag creata de mine si pag creata automat prin check-ins. . Imi poti spune te rog cum ai facut ca sa le unesti sau sa ii dai claim la cea creata automat? Eu am incercat de la butonul Settings al pag respective, la intrebarea, “Do you know the owner?” m-am pus pe mine, fiindca eu sunt administratorul paginii oficiale. Insa nu am primit niciun mail. Am rugat alte persoane sa faca acelasi lucru si nimic. E foarte frustrant fiindca am o gramada de checkins, poze si likeuri pe pag aceea, iar pe cea creata de mine, continutul mi se raspandeste doar in cadrul prietenilor mei. Iar oamenii cand isi dau checkin sau pun poze, apare acea pagina prima la Cautari. Te rog din suflet sa imi spui cum sa fac ca nu mai stiu:))

 4. Buna,

  Zilele trecute eram la un targ si am reusit sa accesez linkul acela care tu spui ca poate fi accesat decat din state. Ideea e ca a mers atunci eram pe un wifi de la vodafone. Nu am primit niciun mail, azi am incercat iar si nu am reusit decat instalandu-mi Tor browser, insa tot nu am primit nicun mail.
  E prea devreme?
  Ar fi minunat daca as reusi sa unesc cele 2 pagini ale companiei, una are 2500 si una 2700!

 5. da si de acolo ma bagase automat pe alt ip
  September 20, 2013 at 2:32pm. This device has been added to your account.
  Operating System: Windows 7
  Browser: Firefox
  Location: London, LND, GB (IP=37.130.229.149)

 6. In momentul de fata merge vreo metoda de unire a paginilor de Facebook?
  La mine nu se pune problema schimbarii numelui paginii, intrucat am peste 200 de fani pe fiecare dintre ele.

  In momentul in care folosesc una dintre pagini ca admin si dau Edit Page –> Edit Settings nu imi apare nicaieri optiunea Request to merge similar pages, nici la General, nici la Page Info.

  Exista posibilitatea copierii Facebook Page ID de la o pagina la alta ca sa le merge-uiesc?

 7. Buna. As dori sa stiu cum pot uni doua pagini ale caror administrator sunt. Daca este posibil, binenteles.

  Multumesc. O zi buna!

 8. Buna ..cam de o săptămână nu ma pot loga deloc la facebook.
  Băiețelul meu a vrut să ași faca cont facebook..si din greseala a introdus datele mele ..cred ca acum am doua conturi cu acelasi nume si acelasi nr …ce pot face ? Multumesc

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.