fbpx

Unirea unui cont personal cu o pagină de Facebook în 2 pași

Povestea e următoarea: când a început Facebook să prindă teren în România, multe firme și-au făcut cont personal pentru a se promova în rețea. Ori pentru că nu știau că pe Facebook firmele își fac pagini, nu conturi personale, ori pentru că era mult mai ușor să adauge prieteni decât să obțină Like-uri, cert este că în continuare sunt multe branduri care activează pe Facebook folosind conturile dedicate în mod normal persoanelor.

facebook_like_and_share_photo

Doar că firmele de genul ăsta încep să se trezească la realitate. Au ajuns la 5000 de prieteni pe contul personal și nu mai pot crește, au descoperit că Facebook nu oferă statistici pentru conturile personale (pe când pentru pagini da), ori s-au trezit cu profilul personal raportat de către alți utilizatori, pentru că Facebook nu permite folosirea conturilor personale de către branduri.

Problema e că multe firme, pe lângă contul personal, au creat și pagini oficiale de Facebook pentru brandul lor. Și acum au descoperit că e ineficient și ciudat pentru fanii/prietenii lor de pe Facebook să gestioneze 2 conturi separate pentru același lucru, și ar vrea o singură pagină, dar fără să piardă din fani/prieteni.

Cum se face unirea unui cont personal cu o pagină de Facebook?

E relativ simplu, dacă cunoști setările Facebook.

În primul rând, e important ca pagina de Facebook a brandului și contul personal folosit de administrator să aibă același nume sau nume foarte similare – nume pagină, nume cont personal. Dacă contul personal folosit de o brutărie are numele Cuptorul de Aur, pentru a uni contul cu o pagină pagina ar trebui să aibă un nume similar.

Convertirea contului personal de Facebook într-o nouă pagină

În primul rând, trebuie să convertim contul personal de Facebook într-o nouă pagină, folosind tool-ul de migrație Facebook. Mergeți acolo, selectați tipul de pagină corespunzător și convertiți profilul. Rețineți că pagina nou creată va pierde mesajele, fotografiile existente în contul personal, dar va păstra numele, iar prietenii vor fi convertiți în fani (like-uri). Dacă vreți puteți descărca o arhivă cu fotografiile și mesajele postate pe contul personal, dar va dura ceva timp.

După ce contul personal va fi convertit în pagină s-ar putea ca o parte din foști prieteni/actualii fani să vă dea Unlike, nu toți se bucură să devină automat fanii unui brand. Din experiența mea pe conturile cu care am lucrat procentul variază între 1%-10%, în funcție de domeniul în care activează brandul, mesajele postate, schimbarea de tonalitate în comunicare.

Tot acum ar fi bine să postați un mesaj în care să explicați fanilor de ce ați convertit contul personal într-o pagină. Puțină sinceritate nu strică.

Unirea paginii convertite de Facebook cu cealaltă pagină, cea oficială

În momentul de față trebuie să mergeți la setările paginii de Facebook convertite – Edit page – Admin roles – unde adăugați un nou administrator, aceeași persoană care este trecută ca administrator și la pagina oficială a brandului. Trebuie trecută aceeași persoană (același utilizator de Facebook) ca administrator la ambele pagini, atât pagina veche cât și cea rezultată din conversia contului personal în pagină, pentru că altfel nu veți avea opțiunea de a uni cele 2 pagini într-una singură.

După ce ați adăugat aceeași persoană ca administrator și aveți 2 pagini de Facebook cu nume similare, în maxim 2 zile pe pagina de Facebook  cu mai mulți fani vă va apare opțiunea de a uni paginile similare.

Mergeți la  Edit page – Resources și selectați Merge duplicat pages – puteți specifica url-ul pe care vreți să îl păstrați pentru noua pagină, iar numele paginii va fi numele paginii cu cel mai mare număr de fani. Conținutul de pe pagina de Facebook cu mai puțini fani se pierde, iar fanii vor fi adăugați celor deja existenți pe pagina cu mai mulți fani.

Merge-Duplicate-Pages1

 

Cam asta e tot. Dacă atunci când apăsați butonul Merge duplicat pages nu se întâmplă nimic, e o eroare de la Facebook. În cazul ăsta puteți aștepta și încerca mai târziu sau puteți folosi formularul Request to Merge Your Duplicate Pages, unde selectați inițial pagina pe care vreți să o păstrați și ulterior pagina care vreți să fie unită (funcționează pentru maxim 5 pagini simultan). În maxim 2 zile veți primi un email prin care vi se va confirma unirea paginilor de Facebook, dacă ele erau folosite pentru același brand.

Să îmi spuneți dacă v-a fost de folos articolul. Dacă nu vă descurcați oferim și servicii de genul ăsta la Advertica, pe lângă social media management și campanii de promovare online.

Recomandă

36 Comentarii

 1. Foarte tare, nu stiam de optiunea asta. Nu sunt in situatia de a fi nevoit sa apelez la convertirea unui cont personal in pagina. Sunt sigur insa, ca multi apreciaza articolul si eu unul il gasesc foarte interesant si util.

 2. mie imi spune “To ensure your account security, please complete this process on a computer you’ve used in the past. If this isn’t possible, please contact customer support from the Help Center.” si la Help Center nu gaseses nimic

 3. Hei 🙂 Pana acum mi-a mers optiunea aceasta foarte bine dar de la un timp nu mai merge,imi apar pasii pentru unirea celor doua pagini dar nu se intampla nimic? O sa mai mearga programul sau ramane asa fara sa mai putem unii paginile?

  • Mai era un formular, dar văd că a fost închis. Încearcă încă o dată sau mai așteaptă, s-ar putea să fie ocupați oamenii lor din India cu noile schimbări de design.

 4. pur si simplu de 1 sapt jumate ma chinui si nu pot unii conturile. Mi-a aparut in meniu “Merge duplicate page” insa cand dau “merge” nu face nimic. Am incercat de 2-3 ori/zi.

  Ce e de facut?

 5. Daca ai deja on cont care are acelasi nume cu pagina (eu am si cont si pag) cum pot face convertirea, fara sa creez alta pagina? Multumesc!

 6. Daca ai deja un cont care are acelasi nume cu pagina (eu am si cont si pag) cum pot face convertirea, fara sa creez alta pagina? Multumesc!

 7. Buna,

  Am citit articolul tau si e foarte adevarat si util ce spui. Problema mea este urmatoare: am deja un Page pentru business-ul meu pe care il administrez din contul personal. Insa dupa cum bine stii, facebook permite userilor sa creeze locatii cand isi dau check-in sau posteaza poze. Astfel, business-ul meu mai are o pagina cu un nr impresionant de check-ins , likes si poze, si pe care as dori sa il unesc cu cel oficial creat de mine. Sau as dori sa il manageriez pe acela. Pe pagina din urma am gasit un buton unde spune:”Do you know the manager”? Am dat click si practic tastezi numele persoanei care o cunosti ca fiind manager ca sa isi faca “claim” la pagina. Am facut si eu asta si am rugat si alte persoane sa ma puna pe mine, insa nu am primit nici o notificare. Ai putea sa ma ajuti cumva? Mersi din suflet!

 8. Buna,
  eu as dori sa aflu cum pot separa pagina de business din contul personal fara a pierde prieteni/date de contact,….

 9. Am inteles cum se face. Dar daca unesc contul meu de facebook cu pagina,comentariile care le-am lasat prietenilor de pe contrul personal mai tarziu o sa apara ca sunt lasate in numele paginii?

 10. Intrebare : cum convertesc pagina in cont facebook ? adica din pagina de business in profil de facebook

 11. Salut… ma ocup de o pagina de facebook a unui bar… iar astazi pagina de facebook a barului a devenit pagina de like si sa atasat la facebook`ul meu… nu vreau asta cum fac sa le deslipesc? astept un raspuns ms mult

 12. Salut!

  Bineinteles ca ma incadrez sitautiei expuse in preambul cu inca un aspect in plus.

  Din august 2012 am facut un profil pentru firma, in scurt timp mi-am dat seama ca trebuia o pagina(X). Apoi am mers in paralel. Pagina a strans cateva sute de like-uri si profilul aproape de 1300 de prieteni. In 2013 imi schimb numele brandului si fac alta pagina (Y). Nu mai activez pe pagina anterioara (X) si merg cu pagina noua (Y). Acum cateva saptamani m-am gandit sa le unesc si sa fac cumva sa transform si profilul in pagina si prietenii in like-uri. Am reusit sa imbin cele doua pagini (X si Y)  a doua pagina (Y) inghitind-o practic pe prima (X). Pana aici succes. A urmat profilul pe care am vrut sa il transform in pagina. Astfel ca a aprut o pagina (Z) cu acelasi nume ca al profilului care oricum era aproape acelasi cu al paginilor anterioare si al paginii principale (Y). In pagina nou creata (Z) imi aparea un mesaj cum ca am 15 zile parca sa descarc continutul. Like-urile nu apareau. Peste vreo 5 zile am trecut din nou peste articolele tale si am reusit sa fac cumva astfel incat imediatau inceput sa apara like-urile, insa s-a  oprit la vreo 60 like-uri din 1300  de prieteni. Am gandit ca se intampla automat transformarea si e pe calupuri si cand revin la pc in cateva ore va fi ok. Nu a fost. Apoi am lasat sa se termine perioada in care puuteam descarca continutul. A trecut si aceea. Astfel ca profilul cu 1300 de prieteni a ramas, in plus am o pagina cu nume identic cu aprox 60 de lik-uri. Unde am gresit?

  Am intrebat doi dintre prieteni daca nu au primit o cerere sa accepte like-ul sau ceva de genul. Raspunsul a fost negativ.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *