Unirea unui cont personal cu o pagină de Facebook în 2 pași

Povestea e următoarea: când a început Facebook să prindă teren în România, multe firme și-au făcut cont personal pentru a se promova în rețea. Ori pentru că nu știau că pe Facebook firmele își fac pagini, nu conturi personale, ori pentru că era mult mai ușor să adauge prieteni decât să obțină Like-uri, cert este că în continuare sunt multe branduri care activează pe Facebook folosind conturile dedicate în mod normal persoanelor.

facebook_like_and_share_photo

Doar că firmele de genul ăsta încep să se trezească la realitate. Au ajuns la 5000 de prieteni pe contul personal și nu mai pot crește, au descoperit că Facebook nu oferă statistici pentru conturile personale (pe când pentru pagini da), ori s-au trezit cu profilul personal raportat de către alți utilizatori, pentru că Facebook nu permite folosirea conturilor personale de către branduri.

Problema e că multe firme, pe lângă contul personal, au creat și pagini oficiale de Facebook pentru brandul lor. Și acum au descoperit că e ineficient și ciudat pentru fanii/prietenii lor de pe Facebook să gestioneze 2 conturi separate pentru același lucru, și ar vrea o singură pagină, dar fără să piardă din fani/prieteni.

Cum se face unirea unui cont personal cu o pagină de Facebook?

E relativ simplu, dacă cunoști setările Facebook.

În primul rând, e important ca pagina de Facebook a brandului și contul personal folosit de administrator să aibă același nume sau nume foarte similare – nume pagină, nume cont personal. Dacă contul personal folosit de o brutărie are numele Cuptorul de Aur, pentru a uni contul cu o pagină pagina ar trebui să aibă un nume similar.

Convertirea contului personal de Facebook într-o nouă pagină

În primul rând, trebuie să convertim contul personal de Facebook într-o nouă pagină, folosind tool-ul de migrație Facebook. Mergeți acolo, selectați tipul de pagină corespunzător și convertiți profilul. Rețineți că pagina nou creată va pierde mesajele, fotografiile existente în contul personal, dar va păstra numele, iar prietenii vor fi convertiți în fani (like-uri). Dacă vreți puteți descărca o arhivă cu fotografiile și mesajele postate pe contul personal, dar va dura ceva timp.

După ce contul personal va fi convertit în pagină s-ar putea ca o parte din foști prieteni/actualii fani să vă dea Unlike, nu toți se bucură să devină automat fanii unui brand. Din experiența mea pe conturile cu care am lucrat procentul variază între 1%-10%, în funcție de domeniul în care activează brandul, mesajele postate, schimbarea de tonalitate în comunicare.

Tot acum ar fi bine să postați un mesaj în care să explicați fanilor de ce ați convertit contul personal într-o pagină. Puțină sinceritate nu strică.

Unirea paginii convertite de Facebook cu cealaltă pagină, cea oficială

În momentul de față trebuie să mergeți la setările paginii de Facebook convertite – Edit page – Admin roles – unde adăugați un nou administrator, aceeași persoană care este trecută ca administrator și la pagina oficială a brandului. Trebuie trecută aceeași persoană (același utilizator de Facebook) ca administrator la ambele pagini, atât pagina veche cât și cea rezultată din conversia contului personal în pagină, pentru că altfel nu veți avea opțiunea de a uni cele 2 pagini într-una singură.

După ce ați adăugat aceeași persoană ca administrator și aveți 2 pagini de Facebook cu nume similare, în maxim 2 zile pe pagina de Facebook  cu mai mulți fani vă va apare opțiunea de a uni paginile similare.

Mergeți la  Edit page – Resources și selectați Merge duplicat pages – puteți specifica url-ul pe care vreți să îl păstrați pentru noua pagină, iar numele paginii va fi numele paginii cu cel mai mare număr de fani. Conținutul de pe pagina de Facebook cu mai puțini fani se pierde, iar fanii vor fi adăugați celor deja existenți pe pagina cu mai mulți fani.

Merge-Duplicate-Pages1

 

Cam asta e tot. Dacă atunci când apăsați butonul Merge duplicat pages nu se întâmplă nimic, e o eroare de la Facebook. În cazul ăsta puteți aștepta și încerca mai târziu sau puteți folosi formularul Request to Merge Your Duplicate Pages, unde selectați inițial pagina pe care vreți să o păstrați și ulterior pagina care vreți să fie unită (funcționează pentru maxim 5 pagini simultan). În maxim 2 zile veți primi un email prin care vi se va confirma unirea paginilor de Facebook, dacă ele erau folosite pentru același brand.

Să îmi spuneți dacă v-a fost de folos articolul. Dacă nu vă descurcați oferim și servicii de genul ăsta la Advertica, pe lângă social media management și campanii de promovare online.

Recomandă prietenilor!
  • 9
  •  
  •  
  •  
  •   

36
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
mariandumitru
Vizitator

@mariussescu multumesc ptr sfat!

sigurinfo
Vizitator

RT @mariussescu: Unirea unui cont personal cu o pagina de Facebook în 2 pași http://t.co/CFP5gwWp

Daniel
Vizitator
Daniel

Nu pot trece de asta. Ce trebuie sa fac?

“Nu a fost posibilă atribuirea de roluri în pagină pentru toţi utilizatorii. Poţi adăuga doar prietenii sau persoanele care apreciază deja această pagină.
Nu s-a atribuit un rol pentru satmari_daniel@yahoo.com. Este posibil să nu fie corectă adresa de e-mail, să nu ai permisiunea să cauţi această persoană folosind adresa sa de e-mail, sau este posibil ca persoana să aibă deja atribuit un rol în pagină.”

aer0s0ul
Vizitator

RT @mariussescu: Unirea unui cont personal cu o pagina de Facebook în 2 pași http://t.co/CFP5gwWp

Mirela
Vizitator

Multumesc tare mult pentru articol! Chiar nu stiam de posibilitatea asta si ma ajuta foarte mult sa unesc contul personal cu pagina.

Alexandru Ionut
Vizitator

Eu am cont personal si doua pagini (una pentru blog de it si una pentru un blog personal, creat recent). La fel am si pentru google +.

Vlad Caruseanu
Vizitator

Foarte tare, nu stiam de optiunea asta. Nu sunt in situatia de a fi nevoit sa apelez la convertirea unui cont personal in pagina. Sunt sigur insa, ca multi apreciaza articolul si eu unul il gasesc foarte interesant si util.

Antonio
Vizitator
Antonio

super, nu stiam. mersi!

viorel
Member

mie imi spune “To ensure your account security, please complete this process on a computer you’ve used in the past. If this isn’t possible, please contact customer support from the Help Center.” si la Help Center nu gaseses nimic

Cristina
Vizitator
Cristina

Am urmat toti pasii si cand dau sa se uneasca nu se intampla nimic 😕

Madalina
Vizitator
Madalina

Hei 🙂 Pana acum mi-a mers optiunea aceasta foarte bine dar de la un timp nu mai merge,imi apar pasii pentru unirea celor doua pagini dar nu se intampla nimic? O sa mai mearga programul sau ramane asa fara sa mai putem unii paginile?

viorel
Member

si daca au trecut 3 zile si nu am primit nimic, niciun mesaj cu privire la unirea celor 2 conturi? ce pot face acum?

viorel
Member

pur si simplu de 1 sapt jumate ma chinui si nu pot unii conturile. Mi-a aparut in meniu “Merge duplicate page” insa cand dau “merge” nu face nimic. Am incercat de 2-3 ori/zi.

Ce e de facut?

trackback

[…] Vreți să uniți un cont personal de Facebook creat pentru un brand cu pagina oficială a brandului. Am scris deja cum se face asta – Unirea unui cont personal cu o pagină de Facebook în 2 pași. […]

alexutza
Vizitator

Mie nu imi apare Merge duplicat pages,dc?

Cata
Vizitator
Cata

Hey cum poti uni 2 pagini ?

roxana
Vizitator
roxana

o intrb daca unesc paginile sa unesc si liku-rile?

Alexandra
Vizitator
Alexandra

Va rog mult , spune-ti-mi si mie cum pot sa il refac la loc intr-un cont normal 🙁 ?

Flory
Vizitator
Flory

Acum ca sa schimbat fbk mai putem face asa?Eu una am incercat dau nu mai merge 😛

Catalin
Vizitator
Catalin

Daca ai deja on cont care are acelasi nume cu pagina (eu am si cont si pag) cum pot face convertirea, fara sa creez alta pagina? Multumesc!

Catalin
Vizitator
Catalin

Daca ai deja un cont care are acelasi nume cu pagina (eu am si cont si pag) cum pot face convertirea, fara sa creez alta pagina? Multumesc!

Andra Cistelecan
Vizitator
Andra Cistelecan

Buna, Am citit articolul tau si e foarte adevarat si util ce spui. Problema mea este urmatoare: am deja un Page pentru business-ul meu pe care il administrez din contul personal. Insa dupa cum bine stii, facebook permite userilor sa creeze locatii cand isi dau check-in sau posteaza poze. Astfel, business-ul meu mai are o pagina cu un nr impresionant de check-ins , likes si poze, si pe care as dori sa il unesc cu cel oficial creat de mine. Sau as dori sa il manageriez pe acela. Pe pagina din urma am gasit un buton unde spune:”Do you know… Citește tot »

Ioana
Vizitator
Ioana

Buna,
eu as dori sa aflu cum pot separa pagina de business din contul personal fara a pierde prieteni/date de contact,….

Manic
Vizitator
Manic

Am inteles cum se face. Dar daca unesc contul meu de facebook cu pagina,comentariile care le-am lasat prietenilor de pe contrul personal mai tarziu o sa apara ca sunt lasate in numele paginii?

Gaby
Vizitator
Gaby

Intrebare : cum convertesc pagina in cont facebook ? adica din pagina de business in profil de facebook

Andrei Ionut
Vizitator
Andrei Ionut

Salut… ma ocup de o pagina de facebook a unui bar… iar astazi pagina de facebook a barului a devenit pagina de like si sa atasat la facebook`ul meu… nu vreau asta cum fac sa le deslipesc? astept un raspuns ms mult

Lucian Botez
Vizitator

Salut! Bineinteles ca ma incadrez sitautiei expuse in preambul cu inca un aspect in plus. Din august 2012 am facut un profil pentru firma, in scurt timp mi-am dat seama ca trebuia o pagina(X). Apoi am mers in paralel. Pagina a strans cateva sute de like-uri si profilul aproape de 1300 de prieteni. In 2013 imi schimb numele brandului si fac alta pagina (Y). Nu mai activez pe pagina anterioara (X) si merg cu pagina noua (Y). Acum cateva saptamani m-am gandit sa le unesc si sa fac cumva sa transform si profilul in pagina si prietenii in like-uri. Am reusit… Citește tot »