fbpx

Pe Facebook firmele își fac pagini, nu conturi personale.

Cred că nu trece o săptămână în care să nu primesc o cerere de prietenie din partea unei firme sau a unui brand pe Facebook. Am mai spus-o și o mai spun, conturile personale de Facebook sunt pentru persoane, paginile sunt pentru firme, branduri, ONG-uri, vedete și ce mai vreți voi. În plus, când ai un profil personal poți ajunge la maxim 5000 de prieteni pe Facebook, pe când o pagină nu este limitată ca număr de fani, poți avea milioane de fani.

coca-cola facebook

De ce pagină și nu profil personal pentru o firmă? Cel mai simplu e să spun că pot să dau Like și să fiu fanul unui brand pe Facebook, dar nu pot să fiu prieten cu el.

Cum sună mai bine, Sescu este prieten cu Dell, LG și Opel pe Facebook sau lui Sescu îi plac mărcile Dell, LG și Opel?

Ultima problemă de care am aflat este că sunt firme care ar renunța la profilul personal creat mai demult și ar face o pagină, dar se tem să nu își piardă prietenii, adică fanii. Probabil că mulți încă nu știu că Facebook permite convertirea unui profil personal în pagină, iar prietenii acelui profil vor fi transformați automat în fani, deci nu se pierde nimic. Singurele lucruri pe care trebuie să le salvați sunt albumele cu poze, deoarece Facebook va muta pe pagină doar pozele de profil.

Dacă vreți să convertiți un profil personal într-o pagină de Facebook începeți de AICI, iar dacă mai aveți și alte întrebări legate de trecerea de la profil personal la pagină găsiți toate răspunsurile pe Facebook.

P.S: dacă mai primiți cereri de prietenie din partea unor firme pe Facebook trimiteți-le un link către articolul ăsta, poate mai educăm câțiva oameni să folosească social media corect.

Recomandă

15 Comentarii

  1. Marius, ți-am mai explicat strategia: îți faci profil pentru firmă, dai add la greu, până ajungi la 5000 de prieteni iar apoi convertești profilul în pagină. Simplu! 🙂

  2. Salut! Mi-am transformat profilul facebook in pagina si apoi am vrut sa-l unesc cu pagina veche. Nu am reusit. Acum doresc sa revin la profil. Cum trebuie sa procedez? Multumesc.

  3. Buna ziua, am si eu o intrebare. Am un cont de facebook si mai sunt administrator la o pagina facebook. Cum pot trimite invitatii de apreciere a paginii de facebook, fara a fi nevoita sa trimit cereri de prietenie din contul meu.

    Am incercat sa fac si un cont de facebook pentru firma dar ma tot anunta ca cererea mea nu poate fi procesata. Multumesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *