Turism în România – site-uri utile

Prin 2009 când am făcut un tur mai lung al României (avem o țară uimitor de frumoasă, să știți), am remarcat cât de puține informații centralizate existau despre obiectivele turistice și locurile care merită vizitate la noi. Online găseai aceleași fotografii, aceleași texte copiate și multe, multe informații eronate. Am făcut noi un traseu cu ce vrem să vedem, unde să mergem prin țară, dar pe măsură ce vizitam diverse zone descopeream cât de multe monumente și locații faine nu apar menționate nicăieri, le descopeream abia când ajungeam acolo. În perioada aceea mă ocupam activ și de Optzile.ro, am publicat pe site articole cu locurile vizitate, dar acum timpul nu îmi mai permite să mă ocup și de proiectul ăsta.

În mod normal ar trebui ca statul să se ocupe de asta la nivel național, să creeze un proiect online care să ofere rapid informații despre ce merită vizitat în fiecare regiune din România, dar până se va întâmpla asta (dacă se va întâmpla) e bine că apar alte proiecte ce vin în ajutorul turiștilor. Ultimul de care am aflat este Our Heritage. Momentan oferă informații despre Transilvania, dar am înțeles că plănuiesc să acopere în anii următori toată România.

Our Heritage reprezintă cea mai completă sursă de informaţii despre monumentele istorice ale Transilvaniei. Adresându-se tuturor celor care doresc să viziteze sau să recomande planificarea unei călătorii în Transilvania, www.ourheritage.ro este un instrument foarte practic și ușor de utilizat, care oferă posibilitatea filtrării obiectivelor culturale în funcție de preferințe, accesibilitate și priorități.

Platforma www.ourheritage.ro include, în prezent, profilurile a peste 2.300 de monumente din Transilvania, precum și lista completă a monumentelor din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mureș, Sălaj și Sibiu, și este actualizată permanent.
Proiectul Our Heritage se va desfăşura pe o perioadă de 3 ani, cu scopul de a reuni totalitatea monumentelor istorice din Transilvania incluse în Lista Monumentelor Istorice a Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional (8.134 de monumente).

Mai multe informații pe www.ourheritage.ro si www.facebook.com/OurHeritage.ro.

cover-prin-transilvania

Merită să vă spun și despre Prin Transilvania, un site cu povești despre oameni, locuri și legende din Transilvania, demarat de Andrei. De urmărit, inclusiv pe Facebook.com/PrinTransilvania.

Povestea oamenilor, locurilor și legendelor din această provincie încărcată de magie, asupra căreia sunt puternic impregnate amprentele istoriei şi a culturii. Un proiect realizat din suflet, o idee amplificată de entuziasm și curiozitate, de oameni care sunt îndrăgostiți de locurile acestea şi care vor să aducă la lumină poveştile enigmatice ale acestor meleaguri.

bacau360

Revenind în Moldova, dacă ajungeți prin Bacău și vreți sugestii despre ce merită vizitat în zonă intrați pe Bacau360.ro, un site realizat de colegii din Divanul, despre care am mai scris pe blog.

Ideea e că se întâmplă lucruri faine pe internet, găsim acum mult mai multe resurse utile pentru cei care vor să viziteze România. Voi ce alte site-uri și bloguri utile pentru turiști cunoașteți?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
4 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Vlad Caruseanu

Nu e tat un website cat un grup pe Facebook cu articole foarte interesante cu informatii despre cetati si castele mai putin promovate de pe teritoriul Romaniei – Ro Mythia- https://www.facebook.com/groups/343697072350781/

Alex Pîrcălăboiu

Turism în România – site-uri utile – http://t.co/FyGONKuZVb via

Ionut Danifeld

Recomand si site-ul asta: http://www.rolandia.ro/ .
Este o agentie de turism exclusiv pt Romania.