fbpx

Turism în țările ultrareligioase sau în război? Nu mulțumesc.

Din când apar la știri povești cutremurătoare cu turiști omorâți prin țări ultrareligioase sau unde au loc diverse conflicte armate, și eu nu prea înțeleg de ce te-ai duce de bunăvoie într-o țară din asta, unde știi că sunt șanse mari să o încurci. Ok, ar avea sens dacă peste tot ar fi probleme pe glob, dar sunt sute de țări ok, cu oameni deschiși la cap, care nu se bat în numele lui Allah sau în numele petrolului, și unde te simți în siguranță. Hai să le vizităm întâi pe toate astea, și după aceea să mergem prin zonele de risc, nu?

În august era știrea cu un cuplu de americani ce mergea prin toată lumea, convinși fiind că răul nu există. Au fost aruncați de pe o stâncă cu tot cu bicicletele lor, o mașină i-a izbit în Tajikistan, intenționat, că erau niște fani ISIS prin zonă și știau ei că oamenii din Occident sunt răi. Știu, li se putea întâmpla asta oriunde, dar nu, nu li s-a întâmplat oriunde, ci într-o țară ultrareligioasă, aflată în război. Nu cred că li s-ar fi întâmplat asta în Elveția, de exemplu.

Sau zilele trecute, unde o femeie catolică din Pakistan a scăpat cu greu de condamnarea la moarte, după ce băuse o gură de apă dintr-o cană cu apă a unor fermieri musulmani, și a refuzat convertirea la islamism. Tipa a mai stat și opt ani în închisoare, viața ei e distrusă probabil, dar măcar a scăpat. Nu știu voi, dar pe mine nu prea m-ar tenta să o fac pe-a turistul într-o țară din asta unde se uită oamenii ciudat la tine pe motiv că nu pare să te rogi la aceeași divinitate ca ei, sau ți-ai făcut cruce altfel.

Evident, se pot întâmpla lucruri rele și în țările civilizate din vest, dar totuși, șansele sunt mai mici, statistic vorbind. Tocmai de asta nu înțeleg de ce insistă unii să viziteze țările ultrareligioase sau din zone de război. Chiar așa de mare e dorința de aventură? Ce poate fi acolo așa de minunat, încât să merite să îți pierzi viața?

Recomandă

2 Comentarii

  1. Eu nu aș vizita nici țările unde se cer vaccinuri suplimentare împotriva malariei sau a altor viruși, cu atât mai puțin țările în război și ultra religioase. Cred că ține și de adrenalină sau o mică doză de nebunie. În filmul ”Babel” este prezentată povestea unor turiști aflați din întâmplare într-o zonă de conflict. Eu sunt fericită dacă o să vizitez ce mi-am propus în Europa, nici nu îmi doresc mai mult :))

    • Am și uitat de vaccinuri, că nici nu s-a pus problema până acum. Dar nu doar Europa, când termini cu vestul bătrânului continent ai și Statele Unite, Australia, Japonia și restul țărilor dezvoltate din Asia. Bani să ai, că poți călători câțiva ani fără să ajungi în țările astea explozive.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *