fbpx

Turismul românesc după pandemie

Vestea că litoralul grecesc se redeschide pentru turiștii români de pe 16 aprilie a fost anunțată chiar de Ministrul Turismului românesc și primită cu bucurie de sute de mii de români care fac acum rezervările.

După ce am primit vestea, mă întrebam ce fac hotelierii de la noi și autoritățile pentru a îi motiva pe români să aleagă plajele noastre, acum că nu mai suntem închiși în țară. Vedem oare niște pachete speciale? O campanie gen #AlegeRomania? Până acum nu, dar Ministrul de interne ne-a comunicat că se gândesc ca la vară să renunțe la obligativitatea măștii pe plajă.Poate.

Ca orice patriot care se respectă, mă uitam la niște oferte de prin insulele grecești, că sunt câteva căsuțe ce așteaptă să fie închiriate. Imediat ce am făcut clic au început să intre reclamele prin remarketing pe Facebook, hotelierii greci îmi ziceau că dau ei vouchere pentru testul PCR, Ttzatziki și bere rece, numai să mergem la ei, că apa Mediteranei începe să se încălzească.

Pe litoralul românesc opiniile sunt împărțite, unii vor să scadă un pic prețurile, alții bagă scuza cu am făcut renovări pentru a le crește. Sunt sigur că vor avea clienți și hotelierii români, dar mă gândeam că ar fi fost frumos ca în 2021 să comunice toți un mesaj comun, am redus prețurile, oferim condiții mai bune ca înainte, petreceți-vă concediul în România. Aparent nu e cazul.

Voi ce planuri aveți pentru concediul din vară, în țară sau afară?

Recomandă

9 Comentarii

  1. Anul asta mai stam pe acasa! 3-4 zile de 2 ori la noi pe litoral si gata! Avem o gazda primitoare la care mergem de 2 ani deja. Super aproape de plaja.
    Ma intrebam totusi: cum naiba sa stai la plaja cu masca pe fata! tu iti dai seama ca toata vara vom avea semnul de la masca pe fata! Stupid. Dar sanatos, dar totusi…
    Da, si anul trecut am fost in iunie la mare. Purtam masca in magazin, pe faleza (chiar erau politisti care le recomandau turistilor sa-si puna masca), cand mergeam sa iau o berica, un frappe la fete. Dar pe plaja fara masca…

    • Sincer nici eu nu cred că s-ar respecta măsura, dacă ar fi în vigoare la vară. Anul trecut am preferat să stăm pe plaje cât mai retrase doar cu grupul nostru, tocmai pentru a nu sta cu masca pe față.

  2. Bulgaria și anul ăsta.
    Litoralul românesc, din păcate, de câțiva ani nu mai e deloc atractiv, ba din contra.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *