fbpx

Cât de relaxat ești când ți se strică centrala?

Mă număr printre cei norocoși, care își permite să pună lunar niște bani deoparte pentru urgențe, și atunci când se întâmplă ceva neprevăzut prin casă nu trebuie să apeleze la împrumuturi cu 200% dobândă pentru a nu tremura iarna de frig, cum am pățit de exemplu acum câțiva ani, când centrala termică a murit subit de bătrânețe, chiar când termometrul începea să înghețe.

A fost simplu atunci, am luat banii din fondul de urgențe, am cumpărat altă centrală și am înlocuit-o rapid, în 24 de ore eram iar în tricou prin casă. Totuși, sunt multe familii care dacă pățesc la fel ca mine ar avea dificultăți mari în cumpărarea unei centrale noi, cel puțin 32.400 de familii, din cifrele analizate de mine.

Lor, și nu doar lor, sigur le-ar prinde bine pachetul ENGIE Thermo Smart, ce include o centrală nouă Viessmann, servicii tehnice și plată în rate, plus  reducere la prețul gazelor naturale în primele 6 luni. Partea faină la pachetul ăsta este că plata centralei se face eșalonat, timp de 60 luni, direct pe factura de gaz.

Cum am ajus eu la cele 32.400 de familii ce nu ar putea să își cumpere o centrala termică nouă peste noapte?

În 2019 se estima că 2.6 milioane de locuințe folosesc centrale termice de apartament, din cele 8 milioane de locuințe din România, și anual se vând în jur de 270.000 de centrale termice noi, dintre care jumătate reprezintă centrale vechi ce sunt înlocuite cu centrale noi, iar numărul lor este în creștere, că tot mai multe centrale trec de perioada maximă de 12 ani de utilizare.

Costul mediu al unei centrale noi e în jur de 600-700 euro, iar într-un un sondaj realizat anul trecut, la începutul pandemiei, 24% dintre respondenți estimau că economiile le-ar ajunge pentru o lună sau mai puțin de o lună, dacă nu ar mai avea nici un venit, deci sigur nu ar avea bani de schimbat centrala de azi pe mâine.

Cu alte cuvinte, anual sunt cel puțin 32.400 familii ce se trezesc cu centrala termică din apartament sau casă stricată, fără a avea economii pentru a o schimba pe loc. Evident, numărul e mai mare, dar am zis să plec de la un minim.

Care e faza cu ENGIE Thermo Smart?

E un pachet complet pentru cei care vor să își schimbe centrala termică din diverse motive, dar îi tentează să aleagă și alt furnizor de gaze naturale, ca să facă schimbarea până la capăt. În pachet sunt incluse:

 • Centrală termică Viessmann Vitodens 050W 24 kW cu garanție extinsă pe 5 ani
 • Servicii complete de instalare echipamente – transport, instalare și punere în funcțiune
 • Servicii tehnice de verificări/revizii periodice pentru instalația de gaz și centrala termică
 • Reciclarea centralei termice vechi
 • Monitorizare 24/7 și asistență tehnică proactivă pentru centrala termică (de la distanță sau prin intervenția tehnicianului la domiciliul clientului)
 • Echipament premium tado° (termostat smart și kit extensie) – te ajută să economisești până la 30% la factura ta de gaz
 • Furnizarea de gaze naturale la un preț fix, timp de 12 luni
 • 15% reducere la prețul gazelor naturale, în primele 6 luni
 • Sistem de plată avantajos cu zero avans pentru echipamentele și serviciile tehnice din pachet, plată eșalonată printr-un abonament lunar, timp de 60 luni, direct pe factura de gaz.
 • realizarea a 3 servicii tehnice de verificare sau revizie periodică a instalației de gaze naturale şi 3 verificări tehnice periodice a centralei termice.

Dacă aveți deja o ofertă de furnizare gaze naturale de la ENGIE și vă interesează doar centrala termică Viessmann Vitodens în 60 de rate, aveți la dispoziție alte 2 pachete, ENGIE Thermo Plus sau ENGIE Thermo Start.

Verificați pachetul ENGIE Thermo Smart dacă vreți să vă schimbați centrala și sunteți din București sau județele: Argeș, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Ilfov, Olt, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.

Vouă v-ar fi ușor să vă schimbați centrala veche cu una nouă, dacă s-ar strica brusc?

Recomandă

Un comentariu

 1. Am schimbat-o acum 2 ani și eu, dar știam că se apropie timpul și eram pregatit. In principiu nu mi-ar fi foarte greu, avem cam 1000 de euro bani pusi deoparte pentru urgente de genul asta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *