fbpx

Ce să alegem pentru terasa de la birou, umbrelă sau pavilion de grădină?

Multe persoane pe care le știam s-au mutat la casă în pandemie, sau sunt în curs de mutare, că nu e așa de ușor să găsești o casă bună, sau să o construiești, dacă ai bani și te țin nervii. Noi din fericire avem părinții la casă, avem și prieteni ce stau la casă, deci găsim suficiente locuri pentru grătare și stat la terasă seara, iar fetele vara stau la curte cel puțin câteva săptămâni.

Eu mai am un atu, la agenție am închiriat parterul unei case în oraș, care a venit bonus și cu un pic de curte, unde punem vara o masă și câteva scaune. E locul ideal pentru băut cafeaua dimineața, pe răcoare, doar că parcă am vrea să mai stăm pe acolo și în timpul zilei sau după-amiaza.

Problema e că soarele bate cam tare, curtea nu are prea mulți copaci, doar iarbă, și așa am ajuns la concluzia că trebuie să ne luăm pentru curte o umbrelă din aceea mare, pentru terasă, sau un pavilion grădină. Voi ce ați alege?

Umbrela pentru terasă pare alegerea cea mai simplă și logică. O punem pe suport, alegem colțul din curte unde va sta și gata, o lăsăm acolo până la toamnă, eventual o închidem dacă vine o furtună. E mare, cu diametrul de 300 cm, e solidă, prețul e ok, și îmi place că piciorul e în afara umbrelei, deci poți lejer la masă.

Totuși, umbrela nu te apără și de vânt, de exemplu dacă vrem să lucrăm 2-3 ore afară cu laptopurile nu prea se poate, că ești descoperit complet, și e posibil ca soarele să se reflecte în ecran.

Un pavilion de grădină cu schelet metalic, varianta a doua la care mă uitam, e mai aspectuos. Prețul e similar cu al unei umbrele de calitate, dar pavilionul vine și cu 3 pereți laterali pliabili, oferă un pic mai multă umbră, un pic mai mult intimitate, iar soarele nu se reflectă la fel de puternic în ecrane când lucrăm, este un pic de protecție.

Totuși, pavilioanele văzute de mine la 300-400 lei, bugetul cu care începusem pentru umbrelă, păreau cam fragile, cred că ar trebui să dublez bugetul pentru un pavilion solid. Plus că e mai complicat cu ancorarea lui, ar fi mai mult de montat și demontat când nu mai ai nevoie de el.

Pe termen lung cred că o umbrelă ar rezista mai bine, dar un pavilion de grădină ar fi mai fain. Greu și cu alegerile astea.

Voi ce ați alege? Sau dacă v-ați luat umbrelă ori pavilion de grădină, cum vi se par?

Recomandă

7 Comentarii

  1. Daca vrei sa te tina mai mult de o vara mergi pe umbrela, pavilioanele ieftine sunt vai de mama lor. Ori dublezi bugetul sau cauti un meserias sa sudeze ceva frumos.

  2. Mai bine ceva de baza mai solid cu lemn sau metal sudat. Am avut doua asemena pavilioane “demontabile” care se dezintegreaza la montaj demontaj si la furtuna mai serioasa

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *