fbpx
Turism

Revenge travel în 2022?

În 2020 noi nu am ieșit deloc din țară. Nici nu am fi vrut, pentru că pe lângă pandemie era și foarte complicat să călătorești atunci, regulile din diverse țări se schimbau de la o zi la alta. În 2021 am călătorit, dar mai puțin ca de obicei, ne-am bucurat totuși să îi vizităm pe frații greci pentru un  gyros și un tzatziki.

În 2022 am revenit și noi la normal cu călătoriile. Dar nu doar noi, am senzația că toată lumea călătorește mult mai mult ca înainte. Și dacă vi se pare și vouă la fel, să știți că există un termen pentru asta – revenge travel.

Nu călătorește nimeni pentru a se răzbuna pe cineva, dar cred că mulți am simțit în ultimii 2 ani că a trecut viața pe lângă noi și am fost nevoiți să renunțăm la multe lucruri, iar acum încercăm să compensăm. Să rezervăm o vacanță, să descoperim locuri noi, să ne ducem iubita pe o insulă exotică sau familia într-un resort fain, din astea.

Și eu mi-am schimbat un pic felul în care văd viața, motto-ul actual e Live a little.

Nu e nimic în neregulă cu călătoriile, sunt chiar indicate, că pandemia asta sigur ne-a afectat mental mai mult decât ne dăm seama. Problema e că industria turistică nu se aștepta la așa de mult revenge travel, zic eu.

Aeroporturile deja nu mai fac față, pentru că în pandemie au concediat din angajați, și acum nu e ușor să găsești alții peste noapte. De exemplu cel din Amsterdam limitează numărul de pasageri ce pot trece zilnic prin aeroport. Companiile aeriene, mai ales cele low-cost, anulează zboruri, iar angajații lor anunță greve, pentru că muncesc prea mult și sunt plătiți prea puțin.

În condițiile astea, vara asta se anunță complicată, mai ales pentru călătorii cu avionul. Eu am renunțat din aprilie să mă mai uit după oferte de zboruri, când încă nu erau problemele de acum. Planurile de concediu pe vară sunt doar cu mașina.

La voi cum e, călătoriți mai mult în 2022 față de anii anteriori?

Abonează-te
Anunță-mă pe email când apar
guest
7 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
cornel
cornel
20 iunie 2022 13:13

La fel, doar că puțin mai departe. Dacă în 2020 și 2021 am ales Bulgaria, anul ăsta am făcut rezervare în Grecia. Vom merge cu mașina, am anticipat cumva problemele legate de călătoria cu avionul.

Bine, bine, mai avem si două-trei vacanțe prin țară, acestea nu ne-au lipsit nici în perioada pandemiei. Cel puțin în 2020 am călătorit destul prin țară.

Jules
Jules
20 iunie 2022 23:58

Doar rucsacul si atat. Pentru 4-5 zile se poate.

Jules
Jules
Răspunde către  Jules
21 iunie 2022 0:12

Si ca sa detaliez. Am fost inspirat ca am mers doar cu rucsac. Urmatorul concediu va fi cu masina. Incerc sa evit avioanele pe cat posibil. Mai ales cu problemele existente legate de anulari, bagaje etc.

Zedicus
Zedicus
22 iunie 2022 15:27

sau pe romaneste, ”ne-am luat 2020-ul inapoi”

7
0
Lasă un comentariux