fbpx

Unica, singura, prima

Vad ca in continuare revistele, site-urile, televiziunile, radiourile, orice institutie mass-media tine mortis sa se promoveze ca prima, singura sau unica care detine o anumita caracteristica: singura revista online dedicata barbatilor, primul post de radio in mediul urban, singurul post TV care difuzeaza doar stiri de calitate s.a.m.d.

In conditiile in care continutul impins de aceste canale media este aproximativ acelasi cu al concurentei, ba chiar identic, chiar mai crede cineva ca ajuta pozitionarea asta in vreun fel? Nu de alta, dar eu cand aud de unica, singura sau prima … care face un anumit lucru ma incrunt, si cred ca nu sunt singurul.

  • Posturile care spun ca sunt primele ca audienta radio isi fac ratingul numai datorita concursurilor cu premii, nicidecum datorita calitatii muzicii sau a emisiunilor.
  • Ziarele si revistele care se lauda ca au cele mai mari tiraje vand mult doar datorita inserturilor gen dvd-uri, carti, cd-uri cu muzica, nicidecum pentru ca au articole unice care sa atraga cititorii.
  • Site-urile de stiri care afirma ca au sute de mii de vizitatori nu zic cati dintre acestia sunt vizitatori fideli si cati sunt proveniti din campanii Adwords sau din China, ca tot se poarta cumparatul de trafic pentru a vinde mai multe bannere.
  • Televiziunile care fac audienta de Revelion si in alte ocazii speciale obtin audienta doar datorita manelelor si a emisiunilor de mahala. Da, stim, asta vrea publicul.

In concluzie, mie mi-ar fi rusine sa spun ca sunt primul intr-un domeniu cand stiu ca nu e adevarat, cand stiu ca sunt exact la fel ca vecinii mei.

Chiar, de ce se mai lauda publicatiile media ca sunt primele, cand toti stim care e adevarul gol-golut?

Recomandă

7 Comentarii

  1. Pe mine de obicei ma lasa rece chestiile astea. Ma intereseaza informatia si calitatea ei, nu am devenit “credincioasa” unui brand pentru ca se lauda ca sunt cei mai cei. Alegerile mereu le fac personal, pe baza impresiei pe care mi-o lasa serviciile in cauza, nu pe baza laudelor, ca din astea e usor sa lansezi 😀

  2. Marius, ai dreptate dar faci o confuize (pe care o fac multi altii): a fi primul (singurul, unicul) nu inseamna a fi cel mai bun. Nici macar nu inseamna ca esti bun. Inseamna doar ca te-ai trezit mai devreme.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *