Urgent Cargus – Îți livrăm pachetul a doua zi, chiar dacă facem turul României

Livrăm o bicicletă dintr-un oraș în altul într-o singură zi unui student, din Tulcea la Constanța, dar facem vreo 2000 de kilometri pe traseu prin toată România. Vrei să vii cu noi?

Cam așa a sunat propunerea primită de la Urgent Cargus odată cu lansarea noului brand de curierat, și normal că am zis da. Mi se părea o joacă amuzantă, să ducem coletul cât mai repede din Tulcea la Constanța, dar făcând turul României. He he, ce ne vom distra pe drum, ziceam eu. 🙂

Pe traseu am văzut totuși că treaba era serioasă, iar curierii foarte responsabili, trăgeau tare să se ajungă cu coletul la timp. Într-un fel e și normal, nu e așa ușor să cari un pachet prin toată țara, de pe o zi pe alta, mai ales pe drumurile noastre.

De ce ar plimba curierii Urgent Cargus o bicicleta cale de 2000 km? Explicația e simplă, povestea e mai lungă. Urgent Curier si Cargus au fuzionat, noul brand rezultat e Urgent Cargus, cu o flotă de peste 1,800 vehicule, o echipa de 1,800 de curieri și o rețea logistică cu 142 de depozite pe întreg teritoriul țării.

harta-ro-b-1

Prin noua companie Urgent Cargus își propunea să transporte un colet de la Tulcea până la Constanta de pe o zi pe alta, dar în sens invers, înconjurând toată România. Bicicleta a plecat joi din Tulcea, iar vineri seară a fost livrată la Constanța, după ce a trecut prin Galați, Botoșani, Oradea, Timișoara, București și multe alte orașe.

Povestea bicicletei – Un tată din Tulcea i-a trimis fiului său, care își face studiile la Constanta, o bicicletă cu care acesta să facă turul Romaniei, tur pe care și l-a dorit de când era mic. Dorința tatălui este ca bicicleta să facă un tur al țării înainte să ajungă la fiul său, pentru ca aceasta “să se obisnuiasca cu drumul”. Aici au intrat în joc cei de la Urgent Cargus.

Pe traseu s-au făcut mai multe schimburi de ștafetă, bicicleta a fost însoțită de mai mulți bloggeri, pe lângă curierii de la Urgent Curier și Cargus. Pe #urgentcargus vedeți mai multe detalii despre peripețiile de pe traseu, plus multe poze.

Eu am fost pe traseu prin Moldova, am livrat bicicleta la Botoșani alături de Valentin, care lucrează de 9 ani la Cargus, e team leader pentru 42 de oameni împreună cu colegul său Natan și supervizorul lor Ștefan, și mi-a zis atâtea povești cu colete încât cred că are material să scrie o carte – Aventuri în curierat.

Realizat cu Lumia Selfie

Am aflat multe despre curierat, dar ce mi-a plăcut cel mai mult din poveștile lui este ideea că nu livrează simple obiecte, ci bucurii, emoții, ambalate de obicei într-o cutie, mai mare sau mai mică.

Turul României cu #urgentcargus a fost filmat, ar trebui să apară un film în curând pe paginile de Facebook Urgent Curier și Cargus, presimt că le vor uni în curând și pe acestea, așa cum s-au unit și brandurile.

Chiar mă gândeam când eram în masină, pe traseu, cât din povestea asta cu turul României e adevărat și cât e material de marketing.

Mi-am dat seama că de fapt nu contează, toată povestea asta cu bicicleta asta plimbată cale de 2000 de kilometri prin țară într-o singură zi, pentru a ajunge din Tulcea la Constanța, e o poveste frumoasă, și avem nevoie de povești, inclusiv de povești cu curieri.

Au mai scris și alți bloggeri despre turul României: Pah, Adi.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
6 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Andrei

Cargus sunt mai profesionisti si seriosi decat cei de la Urgent, deci daca e sa se uneasca sper sa preia mai multe de la Cargus cand vine vorba de lucrul cu clientii.

Marius Sescu

Eu am lucrat cu ambele firme înainte de rebranding și nu am avut probleme. Din punct de vedere al brandingului, al diferențierii, da, și eu cred că cei de la Cargus sunt mai vizibili.

Teo

Eu lucrez de multa vreme cu Urgent. Sunt serioşi si nu am avut probleme. La noi Cargusul rămăsese o vreme intr-un singur om si oricât se străduia nu reuşea. Sper să fei imbunătăţire si să ia ce e bun din ambele concepte.

vetan mihaela

Ce ziceti de situatia in care un plic trimis din Cluj in urma cu o luna nu a fost inca livrat. In ultimele 2 saptamani am corespondenta periodica cu reprezentantii firmei unde lucrati si nu s-a intamplat nimic.

Va rog sa nu mai vorbiti despre profesionalism si misiuni indeplinite. Realitate va contrazice, se pare ca tot mai des si in tot mai cazuri.