fbpx

Doar 8,8 milioane utilizatori de internet în România – decembrie 2013

Astea sunt cifrele, conform raportului Online Landscape : South East Europe realizat de Gemius. Găsiți în el detalii despre utilizarea internetului în țările din SE Europei, dacă vreți doar informațiile despre România sunt prezentate mai jos, din comunicat. E trist că doar 54% dintre români au acces la internet, comparativ cu Cehia unde rata de penetrare este de 96% sau Estonia unde este de 85%. Stăm puțin mai bine decât Ucraina și Turcia, dar nu știu dacă asta e o consolare.

Mi se pare interesant și profilul utilizatorului de internet de la noi:

Romania- cea mai mare tara din Sud Estul Europei ca numar de utilizatori de internet

  • Romania este cea mai mare tara din Sud Estul Europei in ceea ce priveste numarul de utilizatori de internet. In Decembrie 2013 s-au inregistrat 8.8 milioane de internauti.
  • Traficul mobil creste cu rapiditate in Romania. In Ianuarie 2013, doar 3% din tot traficul de internet era generat de dispozitivele mobile, in timp ce in Martie 2014 a ajuns la 7%. Aceasta tendinta de crestere va continua si in 2014.
  • Cele mai populare site-uri – Romania se inscrie in tendintele din regiune, astfel incat site-urile mari, globale ocupa primele pozitii in clasament. Google, Facebook si Yahoo se situeaza pe primele trei locuri, cu un reach de 86%, 80% si respectiv 73%. Continutul de online video devine din ce in ce mai popular in toata Europa Centrala si de Est, iar Romania nu e o exceptie, dovada fiind faptul ca YouTube inregistreaza un reach de 68% si se claseaza al patrulea in topul popularitatii.
  • In Romania, peste 4,5 milioane de utilizatori intra lunar pe site-urile de e-commerce. Comertul online creste constant atat prin expansiunea orizontala a jucatorilor mari, ca emag.ro, cat si prin aparitia si consolidarea magazinelor noi de nisa. Pe de alta parte, site-urile de anunturi devin din ce in ce mai populare in randul internautilor, doua dintre acestea tocmai.ro si olx.ro (fostul mercador.ro) regasindu-se in top 10.

Recomandă

4 Comentarii

  1. Poate ca suntem un pic in urma in momentul de fata dar cred ca vom recupera repede atat la utilizatorii care vor avea acces la internet cat si la cei care incep sa cumpere de pe magazine din online.

  2. Sigur ca inregistram o penetrare a internetului mai scazuta decat in multe alte tari – suntem o tara preponderent rurala, cu un numar mare de indivizi 55+. Badea Ion nu are timp de internet in satucul lui..el abia de descurca de azi pe maine

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *